Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Νέο μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη – Πάνω από 11.000 συνολικά το 2022

Σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προέβησαν σήμερα έξι τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη. Πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο κινήθηκαν τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16, ένα κατασκοπευτικό CN-235 και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72.

Συνολικά σημειώθηκαν 36 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Οι πέντε έγιναν από τα μαχητικά, οι 17 από το ATR-72 και οι υπόλοιπες 14 από το CN-235.

Παράλληλα, καταγράφηκαν πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. 

Όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ έχουν σημειωθεί 11.214 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 10.103 παραβιάσεις από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τον Νοέμβριο και άλλες 1.111 από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία η τουρκική προκλήτικότητα στο Αιγαίο αυξήθηκε κατακόρυφα από τον Αύγουστο και κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο οπότε καταγράφηκαν μέσα σε έναν μήνα 1.802 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Νέο μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας που είχε διακοπεί λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομ...

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα, μέσα από ένα βί...

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ανοιχτά την Κυριακή

Ξεκινάει σήμερα, 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Το ωράριο που προτείνουν οι ε...

Φόρτωση άρθρων...