Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Νέο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων: 90 παραβιάσεις και 10 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά

Σε νέες προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο προχώρησαν οι Τούρκοι. Συγκεκριμένα, η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε νέο μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων.

Τουρκικά μαχητικά σε δέκα σχηματισμούς, πραγματοποίησαν δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, εκ των οποίων οι δέκα εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Συνολικά, 25 τουρκικά αεροσκάφη, 9 ζεύγη F-16 και μία τετράδα F-16 σε σχηματισμούς, εκ των τα οποίων τα 20 ήταν οπλισμένα, καθώς και 3 UAV, παραβίασαν σε 90 περιπτώσεις τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ καταγράφηκαν και 16 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Οι δέκα εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις. Τα τουρκικά αεροσκάφη αεροσκάφη κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Έπεσε πάνω σε περιπολικό για να αποφύγει τον έλεγχο

Επεισοδιακά εξελίχθηκε καταδίωξη αυτοκινήτου που οδηγούσε 46χρονος στη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθειά του να διαφύγει δεν δίστασε να πέσει πάνω σε περιπολικό της Αστυνομίας, χωρίς πά...

Μητσοτάκης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Είμαστε απέναντι σε κάθε πράξη που υποκινεί βία»

Στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» (πρώην Tw...

Φόρτωση άρθρων...