Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Νέος Βουτσάς: Γειτονιά κινδυνεύει λόγω καθίζησης μετά τις φωτιές του 2018

Ελλάδα

Δεν σταματούν τα προβλήματα στην περιοχή του Νέου Βουτζά που μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές «βλέπει» σε κάθε βροχή το έδαφος να υποχωρεί. Ειδικότερα, τρία σπίτια απειλούνται από το να τα καταπιεί το ρέμα, μετά τις τελευταίες βροχές, καθώς η καθίζηση που αρχικά ήταν 30 πόντοι, έγινε τρία μέτρα. Η περιοχή είχε δέντρα και μετά τις φωτιές με κάθε βροχή σημειώνονταν καθιζήσεις. 

Το ρέμα έχει καταπιεί το κτίριο που σιγά σιγά σπάει σε πολλά κομμάτια. Οι ιδιοκτήτες, το έχουν ήδη εγκαταλείψει.

«Ήταν μέσα οι άνθρωποι. Στην αρχή καθίζηση ήταν μικρή και τρόμαξαν. Σε δύο μέρες έπεσε στους 20 πόντους. Οι επόμενες βροχές το πήγαν πιο κάτω, τα χιόνια ακόμα πιο κάτω», λέει ο Ευάγγελος Μπουρνούς, δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου.

Παρασέρνει & τα διπλανά σπίτια

Το σπίτι που έχει υποστεί την τεράστια αυτή καθίζηση παρασέρνει και τις διπλανές κατοικίες. Ήδη, το παράπλευρο κτίριο βυθίζεται εμφανώς στο ρέμα ενώ κινδυνεύουν άλλες δύο γειτονικές κατοικίες.

«Αμέσως μετά τη φωτιά τον Ιούλιο του ‘18, η λεγόμενη φωτιά του Ματιού, Νοέμβριο, Δεκέμβριο έως Μάρτιο έριξε 425 χιλιοστά βροχής. Τότε υποχώρησε η μισή μάντρα του οικοπέδου μου και έφυγε το μισό οικόπεδο στο ρέμα».

Το συγκεκριμένο σπίτι όπως και τα γειτονικά, είναι χτισμένο πάνω στο ρέμα του Νταού το οποίο, όπως λέει ο δήμαρχος, το 1968 τεμαχίστηκε σε… οικόπεδα.

«Εγώ δε θα το έπαιρνα αλλά οι άνθρωποι αγόρασαν οικόπεδο εντός σχεδίου. Υπεύθυνη είναι η κεντρική πολιτεία. Το αγόρασαν σε φθηνότερη τιμή αλλά η φύση εκδικείται».

Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου να εγκαταλείψουν τα σπίτια, όμως παραμένουν σε αυτά και βρίσκονται μονίμως σε κατάσταση συναγερμού.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας που είχε διακοπεί λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομ...

Κέρκυρα: Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στην πρώην εισαγγελέα για την εξαφάνιση χιλιάδων δικογραφιών

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική...

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου. Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα, μέσα από ένα βί...

Φόρτωση άρθρων...