Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: 14χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 13χρονη και 7χρονο

Ένα ανησυχητικό περιστατικό εκτυλίχτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου ένας έφηβος παρενόχλησε σεξουαλικά μια 13χρονη και έναν 7χρονο.

Τα παιδιά βρίσκονται σε ειδικό χώρο φιλοξενίας οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναμένουν να μετακινηθούν σε προνοιακή δομή, κατόπιν εισαγγελικης εντολής. Στον χώρο φιλοξενούνται 37 παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 7χρονος κατήγγειλε στη μητέρα του πως ο 14χρονος τον παρενόχλησε σεξουαλικά στο μπάνιο υπό την απειλή μαχαιριού. Εκείνη ειδοποίησε τον νονό του παιδιού, γιατί δεν μπορούσε να μεταβεί η ίδια. 

Εκείνος πήγε στο νοσοκομείο, βρήκε τον 14χρονο και, αφού λογομάχησαν, τον χτύπησε και εξαφανίστηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε εντός του νοσοκομείου και έγινε αμέσως αντιληπτό από τους εργαζόμενους, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία.

Μετά την καταγγελία του 7χρονου, ακολούθηκε και καταγγελία 13χρονης πως ο 14χρονος είχε παρενοχλήσει και αυτήν σεξουαλικά.

Μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Το Τμήμα Ανηλίκων ερευνά την καταγγελία και τα παιδιά -ο 7χρονος και η 13χρονη- θα εξεταστούν από ιατροδικαστή.

Και τα 37 παιδιά, παρουσία παιδοψυχολόγου, θα δώσουν κατάθεση στις Αρχές, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχει κι άλλο αντίστοιχο περιστατικό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο - Πώς θα κινηθούν τις επόμενες ώρες τα Μέσα Μεταφοράς

Ποικίλα μηνύματα και εργασιακά αιτήματα περιελάμβανε η ατζέντα της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης για την Εργατική Πρωτομαγιά, της οποίας οι διαδηλώσεις ολοκληρώθηκαν πριν από ...

Φόρτωση άρθρων...