Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Νοσοκομείο Βόλου: 12 νεκροί από κορωνοϊό τις τελευταίες τρεις ημέρες - Έρευνα εισαγγελέα για τη διασπορά

Προκαταρκτική έρευνα για τη διασπορά του κορωνοϊού σε κλινική μη covid του Νοσοκομείου Βόλου έχει διατάξει η Εισαγγελία της πόλης της Μαγνησίας. 

Μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν φύγει από τη ζωή δώδεκα άνθρωποι από τις επιπλοκές του ιού, με αποτέλεσμα να γίνει εισαγγελική παρέμβαση για διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στο Νοσοκομείο Βόλου τις τελευταίες ώρες, έχασαν τη ζωή τους άλλοι πέντε άνθρωποι. Την περασμένη Δευτέρα είχαν υποκύψει στον κορωνοϊό άλλοι έξι ασθενείς και την Τρίτη άλλος ένας. 

Η κατάσταση παραμένει «εκρηκτική» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, καθώς νοσηλεύονται 109 ασθενείς οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Ντίνος Μηνδρινός, υποστήριξε ότι η «η αγωνία μας είναι αν μεγαλώνουν οι εισαγωγές που θα μπουν αυτοί οι άνθρωποι και τι θα απογίνουν. Εμείς κάναμε συνάντηση απευθείας με την υφυπουργό και είπαμε τα αιτήματά μας. Η επικοινωνία μας θα συνεχιστεί. Ο χρόνος ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος. 

Ακούσαμε διάφορα. Για ιδιώτες γιατρούς, για λύσεις που δρομολογούνται. Δεν θέλησε να δεσμευτεί ούτε για τους συμβασιούχους, ούτε για τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους λήγουν τον επόμενο μήνα. Επανερχόμαστε κάνοντας έκκληση και στους βουλευτές να θέσουν το θέμα εκ νέου. Δεν περισσεύει κανείς. Είπαμε και για τους ανθρώπους σε αναστολή» .

Το νοσοκομείο του Βόλου βρίσκεται σε κατάσταση επιδημιολογικού συναγερμού, με τους ίδιους τους νοσοκομειακούς γιατρούς να υποστηρίζουν με κάθε τρόπο πως αυτή η κατάσταση κοντεύει να φτάσει εκτός ορίων.

Στο πλαίσιο αυτής της έκτακτης συνθήκης λόγω πανδημίας προκλήθηκε και διασπορά σε μη Covid κλινική και συγκεκριμένα στην Α’ Παθολογική Κλινική στην αρχή με τέσσερις μολύνσεις ασθενών και στη συνέχεια με την μόλυνση δυο γιατρών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ανοιχτά την Κυριακή

Ξεκινάει σήμερα, 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Το ωράριο που προτείνουν οι ε...

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 51 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ένοχοι κρίθηκαν 51 εκ των 60 κατηγορουμένων, που είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι εξ αυτών στη μεγάλη επιχείρηση, που είχε κάνει η Αστυνομία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστη...

Φόρτωση άρθρων...