Το εν λόγω γεωτρύπανο, το οποίο στοίχησε 262,5 εκατ. δολάρια, αναμένεται να πραγματοποιήσει διερευνητικές γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη καινα συνδράμει το γεωτρύπανο «Fatih».
ροορισμός του «Deepsea Metro I» είναι τα ναυπηγεία Γιάλοβα στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναμένεται να γίνειεπισκευή και συντήρηση και να αλλάξει όνομα.
Το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας, ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Μαλαισία και πριν από τέσσερις μέρες πέρασε τα στενά του Γιβραλτάρ.
«Ο σχεδιασμός της τουρκικής κυβέρνησης προβλέπει την διενέργεια τεσσάρων γύρων διερευνητικών γεωτρήσεων μέσα στον χρόνο που διανύουμε, δύο με το γεωτρύπανο «Fatih» και δύο με το νέο γεωτρύπανο, το οποίο θα ξεκινήσει τις εργασίες του λίαν συντόμως», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας,Φατίχ Ντόνμέζ.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις