Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ο Παναθηναϊκός «εγκλωβίστηκε» στα χιόνια – Μεγάλο διπλό από τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το… μπαμ στη Λεωφόρο και, όχι μόνο συνέχισε το εντυπωσιακό αήττητο σερί του επί του Παναθηναϊκού (3 νίκες, 4 ισοπαλίες), αλλά πήρε και το «διπλό» με 1-0 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής (πρώτη νίκη της Ιστορίας του στην έδρα των «πράσινων»), χάρις σε εύστοχο πέναλτι του Μπαράλες στο 84’.

Τέταρτο σερί «τρίποντο» για την ομάδα της Αρκαδίας μέσα στο 2022, που ανέβηκε πλέον στην 5η θέση και είναι στο -1 από τους «πράσινους», έχοντας πλεονέκτημα και σε περίπτωση ισοβαθμίας (δύο νίκες). Δεύτερη εντός έδρας ήττα για τον Παναθηναϊκό, που δεν έπιασε τα στάνταρντς του τελευταίου διμήνου.

Στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού οι «πράσινοι» είχαν, ως συνήθως, την κατοχή της μπάλας. Παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να απειλήσουν με άμεσο τρόπο την εστία του Τσιφτσή. Από την άλλη ο Αστέρας περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και είχε μόλις ένα σουτ από ατομική ενέργεια του Σόνι στο 10′. Στο 23ο λεπτό ήρθε η πρώτη σημαντική ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Παλάσιος να περνάει τρεις αντιπάλους και να εκτελεί με την μπάλα όμως να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Δεκαπέντε λεπτά μετά, ο Αϊτόρ έκανε ένα ωραίο σουτ με το αριστερό το οποίο πέρασε οριακά άουτ. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, οι Αρκάδες απείλησαν με σουτ του Μουνάφο όμως ο Μπρινιόλι απέκρουσε με υπερένταση.

Στο δεύτερο μισό ο ρυθμός έπεσε. Οι ευκαιρίες ήταν πολύ λίγες, όπως και το θέαμα. Ο παγωμένος και σκληρός αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε ιδιαίτερα άλλωστε. Στο 74ο λεπτό άλλαξαν οι ισορροπίες του ματς με τον Μουνάφο να αποβάλλεται, ορθώς, με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πλέον, ο Παναθηναϊκός είχε αριθμητικό πλεονέκτημα ψάχνοντας το γκολ που θα του χαρίσει το τρίποντο. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ανέβασαν την πίεση και έψαξαν την φάση που θα τους χαρίσει τη νίκη. Όμως, στο 81ο λεπτό ο Σιδηρόπουλος είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάντσες. Παρόλα αυτά ο Μπαράλες ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 90′ με τον Αϊτόρ όμως το γκολ ακυρώθηκε, ορθώς, για οφσάιντ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...