Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ο ισχυρός σεισμός στην Κρήτη έγινε αισθητός και στην Κύπρο

Ελλάδα

Αισθητός σε μεγάλο μέρος της Κύπρου έγινε ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης νοτιοανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου στην Κρήτη. 

Το τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του υπουργείου Γεωργίας της Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση για τον σεισμό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου, «την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:24 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους μεγέθους 6.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ στην Κρήτη».

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Κρήτης και 600 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου, σημειώνει ο κυπριακός οργανισμός. 

Ακόμα, προσθέτει πως παρά τη μεγάλη απόσταση του επικέντρου από την Κύπρο, ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος του νησιού κυρίως από ενοίκους ψηλών κτιρίων.

«Ο σεισμός αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο της σεισμικής δραστηριότητας του ανατολικού τμήματος του Ελληνικού Τόξου. Η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης», καταλήγει το τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολωνός: Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη 18 νέων κατηγορουμένων για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης

Την παραπομπή σε δίκη όλων των κατηγορουμένων για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό, ζητεί ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας, με πρ...

Αφρικανική σκόνη: «Καμπανάκι» από το υπουργείο Υγείας για τις ευπαθείς ομάδες - Τα μέτρα προστασίας

Σε υπενθύμιση της εγκυκλίου για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την αφρικανική σκόνη, προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Σε συνέχεια των πρόσφατων μετεωρολογικών προγνώσεων αν...

Φόρτωση άρθρων...