Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ο Στρατός στήνει γέφυρα – Επανενώνεται ο Βόλος με το Πήλιο (βίντεο)

Ελλάδα

Η κακοκαιρία μετέτρεψε τον Βόλο σε μία απέραντη λίμνη. Μεγάλο μέρος της πόλης πλημμύρισε. Σπίτια, δρόμοι, καλλιέργειες θάφτηκαν στα νερά και τη λάσπη.

Στα Καλά Νερά Βόλου βρίσκεται ο Στρατός από χθες το μεσημέρι, στην προσπάθεια να ενώσει τα κομμάτια των περιοχών που λόγω της κακοκαιρίας έχουν αποκολληθεί και δεν υπάρχει πρόσβαση.

Ο Στρατός κατασκευάζει γέφυρα για να ενώσει τμήματα του Βόλου που αποκολλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Μία σιδερένια γέφυρα που ονομάζεται Belley στήνει ο Στρατός και συγκεκριμένα η Μονάδα μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ και προσωπικό και υλικό της πρώτης στρατιάς. Την στήνουν σε σταθερό σημείο αρχικά, ώστε να την τοποθετήσουν αργότερα στο μέρος που έπεσε και απέκοψε τον Βόλο με το νότιο Πήλιο.

Η κατάσταση είναι δραματική στην περιοχή ενώ το έργο χαρακτηρίζεται ζωτικής σημασίας γιατί οι κάτοικοι του νότιου Πηλίου βρίσκονται στα σπίτια τους χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό.

Ενδεχομένως το βράδυ η σιδερένια γέφυρα να είναι έτοιμη ώστε να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Δώδεκα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία - Ανάμεσά τους τέσσερις μαθητές

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία στην Πάτρα προχώρησε η Αστυνομία. Τη συμμορία εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών στην Πάτρα, σε εκτεταμένη ε...

Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε χαμηλή βλάστηση στην Περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο Αττικής. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρ...

Φόρτωση άρθρων...