Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Χαρδαλιάς στο συνέδριο του Economist: «Δεν αρκεί οι κυβερνήσεις να θέλουν, πρέπει οι πόλεις να μπορούν» (Photos)

Καλεσμένος του 7ου Συνεδρίου Βιωσιμότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο που διοργάνωσε ο Economist για τις 20 και 21 Νοεμβρίου, ήταν ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για το πως η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να γίνει πιο πράσινη και πιο βιώσιμη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «H ανασυγκρότηση της παραγωγικότητας της Αθήνας έχει ζωτική σημασία για την ώθηση της εθνικής ανάπτυξης της Ελλάδας, ιδιαίτερα υπό τις τρέχουσες συνθήκες της παγκόσμιας επιβράδυνσης λόγω COVID-19. Ο Μητροπολιτικός χαρακτήρας της Περιφέρειας Αττικής, επηρεάζει και καθορίζει τα βασικά μεγέθη της Χώρας στο Ευρωπαϊκό αλλά και στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Ο Χαρδαλιάς στο συνέδριο του Economist

Ακόμα, πρόσθεσε τα εξής: Δεν αρκεί οι κυβερνήσεις να θέλουν, πρέπει οι πόλεις να μπορούν. Απαιτείται αποτελεσματική ολοκληρωμένη διακυβέρνηση και σχεδίαση της μητροπολιτικής περιφέρειας της Αττικής προκειμένου να εφαρμοστούν πολυτομεακές στρατηγικές για την οικονομική ανάπτυξη και την καλύτερη διαχείριση των αρνητικών επιπτώσεων των πολεοδομικών συγκροτημάτων, ιδίως σε ό,τι αφορά στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης όπου η Περιφέρεια Αττικής εμφανίζει χαμηλή απόδοση, όπως παραδείγματος χάρη, η μικρή έκταση πρασίνου ανά κάτοικο και τετραγωνικό χιλιόμετρο, το γηρασμένο και ενεργοβόρο κτιριακό απόθεμα, ο μεγάλος ρυθμός παραγωγής απορριμμάτων σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης. Επιπρόσθετα, η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια πρόσθετη απειλή, συνθέτοντας ένα ιδιαίτερα πιεστικό περιβάλλον για τους πολίτες της Περιφέρειας μας».

Ο Χαρδαλιάς στο συνέδριο του Economist

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής από το βήμα του Economist ανέφερε πως βασική επιδίωξη του, είναι οι καλύτερες επιδόσεις στον τομέα του περιβάλλοντος και ειδικότερα η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλά και η  εξοικονόμηση ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της κυκλικής οικονομίας τόσο στις καθημερινές πρακτικές όσο και στο σχεδιασμό και υλοποίηση των νέων έργων.

Ο Χαρδαλιάς στο συνέδριο του Economist

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για το λόγο αυτό εξάλλου, στο νέο πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» 2021-2027 ενεργοποιούμε ένα ειδικό παρατηρητήριο περιβάλλοντος και βιωσιμότητας, σε συνεργασία με ειδικούς επιστημονικούς  φορείς όπως η Ακαδημία Αθηνών, το Αστεροσκοπείο και το ΕΚΠΑ, μέσα από το οποίο σε καθημερινή βάση θα παρέχεται πληροφορία για εξειδικευμένους περιβαλλοντικούς δείκτες της Περιφέρειάς μας».

Ο Χαρδαλιάς στο συνέδριο του Economist

Κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως το τελικό έργο που θα συντελεστεί στην Περιφέρεια Αττικής θα αφορά  την προστασία του οικολογικού κεφαλαίου της Αττικής, την βιώσιμη και ολιστική αξιοποίηση των υδάτων, την μείωση των παραγόμενων αποβλήτων και την ανακύκλωση στην πηγή.

Ο Χαρδαλιάς στο συνέδριο του Economist

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μενίδι: Μυστήριο με τη σορό άνδρα που βρέθηκε σε φλεγόμενο σταθμευμένο ΙΧ - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Τραγική κατάληξη είχε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο στο Μενίδι από όπου ανασύρθηκε νεκρός ένας άνδρας. Ήταν λίγο μετά τις 9.30 όταν η Πυρο...

Φόρτωση άρθρων...