Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Οι ξένοι λατρεύουν το γιουβέτσι – Δεύτερο φαγητό φούρνου στον κόσμο

Η ελληνική κουζίνα συνεχίζει να αναγνωρίζεται διεθνώς, καθώς κατέχει υψηλή θέση στις γαστρονομικές λίστες του Taste Atlas.

Το Taste Atlas έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις καλύτερες κουζίνες, κατατάσσοντας την ελληνική στη δεύτερη θέση, με την ιταλική και την ιαπωνική να ισοβαθμούν στην κορυφή.

Στην κατηγορία των καλύτερων casserole, των φαγητών δηλαδή που φτιάχνονται στον φούρνο σε ειδικό σκεύος, στη δεύτερη θέση φιγουράρει το παραδοσιακό γιουβέτσι.

«Αυτή η κλασική ελληνική casserole αποτελείται από έναν συνδυασμό ζυμαρικών και κοκκινιστού κρέατος με ντομάτα που παρασκευάζεται ως πιάτο σε ένα σκεύος. Αν και το μοσχαρίσιο κρέας είναι η παραδοσιακή επιλογή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα είδη κρέατος, ενώ η πλούσια σάλτσα ντομάτας είναι συνήθως καρυκευμένη με κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο κρασί, γαρύφαλλο και φύλλα δάφνης», αναφέρει χαρακτηριστικά το Taste Atlas.

«Η παράδοση προτείνει τη χρήση δύο ειδών ζυμαρικών -του μικρού μεγέθους κριθαριού ή των τετράγωνων χυλοπιτών- και την επικάλυψη της κατσαρόλας με μια στρώση τριμμένου τυριού. Το γιουβέτσι, που πήρε το όνομά του από τα τουρκικά πήλινα σκεύη, αποτελεί ένα κοινό γεύμα που σερβίρεται σε μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις και σε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις», προσθέτει η περιγραφή.

Το γιουβέτσι κατέκτησε και διπλή διάκριση, καθώς ψηφίστηκε ως το πέμπτο καλύτερο πιάτων ζυμαρικών στον κόσμο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...