Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος και η Οικονομική Αστυνομία «σαρώνουν» την «Κιβωτό του Κόσμου»

Παρουσία της Μαρτίνου έγινε ο έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία. Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά της Οργάνωσης.

Τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» ερευνούν η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος και η Οικονομική Αστυνομία. Στο μικροσκόπιο των οικονομικών Αρχών βρίσκονται ο πρώην επικεφαλής της πατήρ Αντώνιος και μεγαλοστελέχη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

Από το πρωί της Δευτέρας και μετά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στα αρμόδια υπουργεία, μπήκαν σε εφαρμογή οι έλεγχοι για τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και πού διατέθηκαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε ο πατήρ Αντώνιος από χορηγίες, δωρεές κι άλλες πηγές ρευστότητας.

Οι πρώτοι που ανέλαβαν να «ξεσκονίσουν» λογιστικά βιβλία, λογαριασμούς κι εμβάσματα προς και από την «Κιβωτό του Κόσμου» ήταν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κλιμάκιο της συγκεκριμένης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες 24 ώρες κάνει «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να ελεγχθούν και με τη βοήθεια ορκωτών λογιστών ισολογισμοί, αλλά και η διάθεση των κονδυλίων. Αν και οι υπεύθυνοι της οργάνωσης παρουσίαζαν στέρηση εσόδων, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κιβωτός του Κόσμου είχε ετήσια έσοδα τα οποία πλησίαζαν το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Από αυτά φαίνεται να παρέμεναν αδιάθετα και στα ταμεία της 500.000 έως 1.000.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια κι άλλων υπηρεσιών αναμένεται να σκανάρουν πού ξοδευόταν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, αν ισχύουν οι πλεονασματικοί ισολογισμοί, αλλά και πού κατέληγαν τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έμεναν ετησίως αδιάθετα.

Στο στόχαστρο όμως έχουν μπει και τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντωνίου, των στενών συγγενών του, αλλά και προσώπων που συμμετείχαν ή συμμετέχουν ακόμα στη διαχείριση των οικονομικών της δομής. 

Θα ερευνηθεί εάν τα παραπάνω άτομα έχουν χειριστεί σωστά τα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και πώς απέκτησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Παρουσία της Μαρτίνου ο έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με εντολή δική του παρενέβη η οικονομική αστυνομία για να κάνει γενικευμένο έλεγχο σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση στην ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι λίγο πριν τις 15:00 ολοκληρώθηκε για σήμερα ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στην «Κιβωτό του Κόσμου» με τα ευρύματα κατά τις πρώτες αναφορές να είναι σημαντικά. 

Σήμερα βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό και η νέα πρόεδρος του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου η Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Με δύο πρόσωπα θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Στα βόρεια και δυτικά αναμένονται βροχές, ενώ στα νότια ο καιρός θα είναι αίθριος...

Φόρτωση άρθρων...