Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις: Υπερπτήσεις πάνω από Παναγιά και Οινούσσες

Ελλάδα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι.

Στις τρεις παρά δέκα το μεσημέρι, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-4 μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών από την περιοχή της Χίου.

Στις 14:51, τα δύο τουρκικά F-4 «Φάντομ» πέταξαν σε ύψος 12.000 ποδών πάνω από τη νήσο Παναγιά και αμέσως μετά έκαναν και δεύτερη υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες.

Η κίνηση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας αξιολογείται ως σοβαρή, δεδομένου ότι τα τουρκικά αεροσκάφη F-4 δεν περιορίστηκαν να πετάξουν πάνω από μια μικρή, ακατοίκητη, νησίδα αλλά επέλεξαν να εκδηλώσουν την επιθετικότητά τους πετώντας πάνω από δύο κατοικημένα ελληνικά νησιά.

Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα πριν από τις 12 το μεσημέρι, δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F-4, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Η απάντηση ήρθε από ένα ζεύγος ελληνικών F-16 που απογειώθηκαν από τη Λήμνο και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τη Δευτέρα το πρώτο βήμα για «καθαρές» και «έξυπνες» μεταφορές στη Θεσσαλονίκη

«Το πρώτο βήμα για «καθαρές» και «έξυπνες» μεταφορές στην πόλη της Θεσσαλονίκης γίνεται τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Δεκαεπτά ηλεκτρικά λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους, εκτελώντας δρομολό...

Ηλεία: Πέθανε 66χρονος που εισέπνευσε φυτοφάρμακο κατά διάρκεια ραντίσματος στη Γαστούνη

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στη Γαστούνη στην Ηλεία μετά την είδηση πως ο 66χρονος άνδρας, ο οποίος χθες εισέπνευσε φυτοφάρμακο ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει την κ...

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα μετά από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (18/5) από την Αντιτρομοκρατική ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα». με αφορμή ανάρτηση στο Facebook για απειλές μέσω Διαδικτύου. Σύμφωνα με τις δια...

Φόρτωση άρθρων...