Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Οικογένεια Τοπαλούδη: Ζητά αποζημίωση 980 χιλιάδες ευρώ από τους δολοφόνους της Ελένης

Οι δύο καταδικασθέντες εκτίουν ποινή ισοβίων και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη η οποία είχε μαρτυρικό τέλος στα χέρια τους.

Ελλάδα

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε το 2018 στη Ρόδο, ζητώντας χρηματική αποζημίωση ύψους 980.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή (24/11) ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευάγγελος Γκιουγκής κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αγωγή αδικοπραξίας σε βάρος των δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι δύο καταδικασθέντες ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής εκτίουν ποινή ισοβίων και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη η οποία είχε μαρτυρικό τέλος στα χέρια τους.

Ο Ευάγγελος Γκιουγκής μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» κι ανέφερε:

«Είναι μία αγωγή που έχουμε κάνει σαν αδικοπραξία μετά την τελεσίδικη απόφαση από Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και ζητάμε χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης. Κάνουν μια αγωγή εναντίον των δύο δολοφόνων που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και σε 15 χρόνια τελεσίδικα και εναντίον των δύο πατεράδων τους. Συνολικά το αίτημα είναι για 980 χιλιάδες. Πέντε χρόνια μετά τον θάνατό της, να πάρουν μια αγωγή να έχουν στα χέρια τους, όπως έχουμε εμείς τόσο πόνο και τόση θλίψη όλα αυτά τα χρόνια. Ως τώρα δεν έχουν ταραχτεί από τίποτα».

Για την κατάσταση που βρίσκεται η οικογένεια της Ελένης Τοπολούδη απάντησε ότι είναι πολύ άσχημα. Από την άλλη, στην εκπομπή μίλησε και ο κ. Αμπραζής, όπου εκπροσωπεί την οικογένεια του ενός εν των δύο καταδικασθέντων.

«Ως προς το νομικό κομμάτι ήταν ενήλικες, όποτε δεν τίθεται θέμα εποπτείας. Ως προς το θέμα να ταραχτούν – όπως αναφέρθηκε νωρίτερα από τον δικηγόρο Ευάγγελο Γκιουγκή – δεν δείχνει κάτι τέτοιο η αγωγή. Σχετικά με την εποπτεία, που προσπαθούν να ρίξουν το βάρος στον γονέα του πελάτη μου, πρόκειται για ένα γονέα που είναι μαραγκός. Σαν μαραγκός πήγε σε ψυχολόγο και ψυχίατρο και στο ΚΕΘΕΑ το παιδί του, τι το λάθος έκανε;»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...