Κυριακή
21 Δεκεμβρίου 2025

Οικονόμου: Μυθεύματα και εικασίες τα περί παρακολούθησης διαδηλωτών από την ΕΛ.Α.Σ.

Ελλάδα
Μυθεύματα χαρακτήρισε τις καταγγελίες για σχέδιο παρακολούθησης πολιτών ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, ο Λευτέρης Οικονόμου χαρακτήρισε μυθεύματα και εικασίες ανθρώπων που μπερδεύουν τους ιδεασμούς τους με την πραγματικότητα, τις καταγγελίες ότι η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούν, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού (GPS) πολίτες με κοινωνική και πολιτική δράση.

«Είναι αδιανόητη η κατηγορία ακόμα και ως ερώτημα περί παρακολούθησης από την ΕΛ.ΑΣ πολιτών με κριτήριο την πολιτική τους δράση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Οικονόμου και επέκρινε τον κ. Αρσένη για το γεγονός ότι κατέθεσε τη σχετική ερώτηση λίγες μέρες πριν τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζητώντας από τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν σοβαρότητα και νηφαλιότητα.

«Είναι δυσχερής η αντίληψη ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει τη διάθεση μονίμως να λειτουργεί εκτός κανόνων και ότι πρέπει να ακολουθείται κάθε ενέργειά της με ΕΔΕ.

Και λίγες μέρες πριν τη θλιβερή επέτειο Γρηγορόπουλου και τα τελεσίγραφα της αναρχικής δράσης ότι θα υπάρξει νεκρός αστυνομικός να καλούμαστε να απαντήσουμε αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την παρακολούθηση πολιτών που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: 28χρονος δημοσίευσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες 15χρονης – Το μαρτύριο του ανήλικου κοριτσιού και η καταγγελία στην αστυνομία

Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας απασχολεί τα τελευταία 24ωρα της διωκτικές αρχές του Ηρακλείου μετά την καταγγελία ενός 15χρονου κοριτσιού εναντίον ενός 28χρονου άνδρα. Σύμφωνα με...

Φόρτωση άρθρων...