Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Στη Μονή Σουμελά στην Τραπεζούντα τον Δεκαπενταύγουστο

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ψάλει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου.

Στην Τραπεζούντα θα βρεθεί τον Δεκαπενταύγουστο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου θα τελέσει και εφέτος τη Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, μετά από την εξασφάλιση της προβλεπόμενης άδειας από τη Νομαρχία Τραπεζούντος, στην ιστορική Ιερά Μονή Σουμελά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ψάλει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, «ὅστις πολλάκις εἰς τό παρελθόν ἐτίμησε διά τῆς συμμετοχῆς του τήν πανήγυριν τοῦ ἱεροῦ παλλαδίου τῶν ἁπανταχοῦ Ποντίων», όπως επισημαίνεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Λίγες ώρες ακόμα με καλό καιρό, καθώς από το απόγευμα της Τετάρτης και έπειτα, το σκηνικό αλλάζει και έρχεται ένας πιο φθινοπωρινός καιρός, ο οποίος, μάλιστα, θα κρατήσει για μέρες...

Μηχανική βλάβη στο καταμαράν «power jet» στο λιμάνι του Ηρακλείου – Απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Απαγορεύτηκε, λόγω μηχανικής βλάβης, ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού καταμαράν power jet σημαίας Κύπρου από το λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο ...

Φόρτωση άρθρων...