Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Οινούσσες: Επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικά αλιευτικά

Ελλάδα

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ σκάφους του Λιμενικού Σώματος και δύο τουρκικά αλιευτικά σημειώθηκε χθες το απόγευμα στα ανοιχτά των Οινουσσών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τουρκικά αλιευτικά ψάρευαν μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κάτι που απαγορεύεται.

Το πλήρωμα του Λιμενικού προσπάθησε να απομακρύνει τα τουρκικά αλιευτικά από την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη, όμως οι Τούρκοι ψαράδες αντέδρασαν. Το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού. 

Οι λιμενικοί αντρών του Λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα τουρκικά αλιευτικά εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το σοβαρό επεισόδιο με το τουρκικό αλιευτικό

Ανακοίνωση για το σοβαρό επεισόδιο με το τουρκικό αλιευτικό στις Οινούσσες εξέδωσε το Λιμενικό.

“Περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου – Οινουσσών. Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και διά ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα”, αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού.

“Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ). Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια”, προσθέτει το Λιμενικό.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχονται τέσσερις νέες καταγγελίες για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο - Η μία από δημοσιογράφο

Ακόμη τέσσερις γυναίκες καταγγέλλουν ότι αναγνώρισαν σε ροζ βίντεο τον εαυτό τους, που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο πρώην σύντροφός τους Στάθης Παναγιωτόπουλος χωρίς τη συγκατάθεσή του...