Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Όλυμπος: Δραματική διάσωση δύο νεαρών που έχασαν τον προσανατολισμό τους

Ελλάδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου 2022 "σήμανε" συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου καθώς δέχθηκαν κλήση από τον παγωμένο Όλυμπο.

Δύο νεαροί 21 χρονών κινούνταν στο δασικό δρόμο Σταυρού – Πριονίων. Οι δύο νεαροί και επίδοξοι ορειβάτες ήταν σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση από τη χαμηλή θερμοκρασία και το πολύ χιόνι.

Αμέσως όχημα με δύο διασώστες ξεκίνησε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου για τον εντοπισμό τους. Το τζιπ στο οποίο επέβαιναν έφτασε μέχρι το καταφύγιο του Σταυρού και από εκεί οι δύο διασώστες ξεκίνησαν πεζοί για να τους εντοπίσουν. Τους εντόπισαν με συμπτώματα υποθερμίας και οι 4 επέστρεψαν στο καταφύγιο του Σταυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί δεν είχαν μαζί τους ορειβατικό εξοπλισμό, έφτασαν στην περιοχή με το τρένο και από το Σταθμό, με τα πόδια έφτασαν μέχρι λίγο πριν τα Πριόνια.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 12:45 όταν και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Λιτοσχώρου με ασθενοφόρο και είναι καλά στην υγείας τους. Το βράδυ θα διανυκτερεύσουν στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΛΑΣ: 379 συλλήψεις για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας την περασμένη εβδομάδα

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα που έφερε την περασμένη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από 15 έως 21 Απριλίου, το σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί, με τρεις βασικές κα...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για 28 κακουργήματα και πλημμελήματα στους 67 συλληφθέντες

Ποινικές διώξεις για σειρά κακουργημάτων και για σωρεία πλημμελημάτων, συνολικά 28 αδικήματα, προχώρησε η Εισαγγελία σε βάρος των συλληφθέντων για την υπόθεση της δολοφονικής επίθε...

Φόρτωση άρθρων...