Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου 2022

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο αποτελεσματικές είναι οι τρεις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca

Τρεις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της κορωνοϊού είναι αποτελεσματικές έναντι της παραλλαγής Όμικρον. Αυτό ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία, επικαλούμενη στοιχεία από εργαστηριακή έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η έρευνα δείχνει ότι το επίπεδο αντισωμάτων έναντι της μετάλλαξης Όμικρον μετά τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης ήταν υψηλότερο σε σχέση με αυτό που εμφάνιζαν άνθρωποι που είχαν μολυνθεί και αναρρώσει από covid-19.

Η έρευνα που δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη σε επιστημονική επιθεώρηση ελεγμένη από ομότιμους. Έπειτα από τη χορήγηση τριών δόσεων του AstraZeneca το επίπεδο εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του Όμικρον ήταν αντίστοιχο με αυτό έναντι του στελέχους Δέλτα έπειτα από δύο δόσεις του εμβολίου, προσθέτει η έρευνα.

Η αγγλοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία επεσήμανε ότι οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που πραγματοποίησαν την έρευνα ήταν ανεξάρτητοι από αυτούς που εργάστηκαν πάνω στο εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρές προτάσεις για το τέλος του πολέμου

Εάν υπάρχει μια σοβαρή πρόταση για το πώς θα σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα, δήλωσε ο Ρώ...

Φόρτωση άρθρων...