Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

ΟΝΝΕΔ: «Η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδεικνύει την ουσιαστική στήριξη που δίνεται σε κάθε πολίτη»

Ελλάδα

Στην υπηρεσία «Ψηφιακά ΚΕΠΑ» και στην πλατφόρμα «Εθνική Πύλη Αναπηρίας» αναφέρεται η ΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωσή της.

«Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τέθηκαν σε λειτουργία τα Ψηφιακά Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας – Ψηφιακά ΚΕΠΑ καθώς και η ψηφιακή πλατφόρμα «Εθνική Πύλη Αναπηρίας». Μέσω της νέας αυτής ψηφιακής πύλης δίνεται η δυνατότητα στους συμπολίτες με αναπηρία να πληροφορούνται για τις παροχές και τις διευκολύνσεις που δικαιούνται σε ένα σημείο, αλλά και να υποβάλλουν αίτημα για αξιολόγηση και πιστοποίηση αναπηρίας σε 8 απλά βήματα», αναφέρει η ΟΝΝΕΔ.

«Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία καθώς και των οικογενειών τους είναι προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή. Δρομολογώντας μια σειρά αλλαγών στα ΚΕΠΑ και αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τη δημόσια αυτή δομή, απλοποιείται η καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία καθώς απαλλάσσονται από μια πρόσθετη ταλαιπωρία», προσθέτει η «γαλάζια» νεολαία.

«Η νέα μεταρρύθμιση εντάσσεται σε μια οριζόντια κυβερνητική στρατηγική αναβάθμισης των υπηρεσιών για τους πολίτες με αναπηρίες, επιστρατεύοντας τα ψηφιακά εργαλεία προς όφελος της ευάλωτης αυτής κοινωνικής ομάδας. Η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει έμπρακτα την ουσιαστική στήριξη που δίνεται σε κάθε πολίτη, αλλά και την αφοσίωση της σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης», καταλήγει η ΟΝΝΕΔ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο έκτακτο δελτίο: Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξει τη χώρα

Κακοκαιρία πλήττει σήμερα τη χώρα μας, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. ...

Μήνυση στην αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου καταθέτει ο Δασκαλάκης - Την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν...

Φόρτωση άρθρων...