Τετάρτη
13 Αυγούστου 2025

Όπου φύγει, φύγει - Ξεκίνησε το μεγάλο κύμα αδειούχων Ιουλίου 

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στο λιμάνι του Πειραιά επικρατούσε το αδιαχώρητο από Έλληνες και ξένους τουρίστες που επιβιβάζονταν στα πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ελλάδα
Tags: λιμάνι

Το πρώτο μεγάλο κύμα αδειούχων του φετινού καλοκαιριού ξεκίνησε δυναμικά, με αυξημένη κίνηση να παρατηρείται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (12/07) στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς οι πρώτοι αδειούχοι του Ιουλίου ξεκινούν τις διακοπές τους. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα έντονη είναι η κυκλοφορία και στους βασικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς τις εθνικές οδούς, αφού πολλοί ταξιδιώτες προτιμούν δημοφιλείς οδικούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.

Ξεκίνησε το πρώτο κύμα αδειούχων Ιουλίου: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στο λιμάνι του Πειραιά επικρατούσε το αδιαχώρητο από Έλληνες και ξένους τουρίστες που επιβιβάζονταν στα πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Για όλη τη διάρκεια της ημέρας έχουν προγραμματιστεί 26 δρομολόγια, ενώ οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Πάρος, η Νάξος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στους δρόμους προς Λαμία και Κόρινθο, καθώς πολλοί επιλέγουν το αυτοκίνητο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Την ίδια ώρα,  σημαντική κινητικότητα παρατηρείται και στα ΚΤΕΛ, με πολλές αναχωρήσεις να καταγράφουν πληρότητα που αγγίζει το 100%.

Όλα δείχνουν ότι το πρώτο κύμα αδειούχων Ιουλίου αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο, με τις αρχές να συνιστούν στους ταξιδιώτες να δείχνουν υπομονή και προσοχή κατά τη μετακίνησή τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα - Χίος: Νέο μήνυμα εκκένωσης της Σπαρτούντας – «Απομακρυνθείτε προς Καρδάμυλα» - 112 για εκκενώσεις σε Πρέβεζα και Κεφαλονιά (videos) -

Τιτάνιο αγώνα στις μεγάλες φωτιές που εξακολουθούν να κατακαίνε αρκετές περιοχές της χώρας δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Αχαΐα, Ζάκυνθο, Χίο, Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας και Γυμ...

Φόρτωση άρθρων...