Τετάρτη
31 Δεκεμβρίου 2025

Οργή Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας:«Ως εδώ» με τους βανδαλισμούς- Ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Ελλάδα
«Ως εδώ» τονίζει με ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος Αθήνας μετά τους βανδαλισμούς από κουκουλοφόρους εμπορικών καταστημάτων στην Ακαδημίας, τη Βουκουρεστίου και τη Βαλαωρίτου το βράδυ της Πέμπτης ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, Σταύρος Καφούνης.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑ έχει ως εξής:

«Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!»

Την ίδια στιγμή, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 από τους 15 προσαχθέντες, συνολικά, για την επίθεση που σημειώθηκε χθες βράδυ, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Τα τρία άτομα που κρατούνται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται, εξάλλου, για τη χθεσινή επίθεση, αλλά επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα.

Σημειώνεται, ότι τα άτομα που κρατούσαν ρόπαλα, έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν διάφορες επιπλέον ζημιές σε 11 καταστήματα και 2 τράπεζες, στις οδούς Ακαδημίας, Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαμηλό 15ετίας σε θανάτους από τροχαία τους δύο πρώτους μήνες εφαρμογής του νέου ΚΟΚ

Χαμηλό 15ετίας στα τροχαία στην Ελλάδα καταγράφηκε το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, κατά το οποίο άρχισε η εφαρμογή του νέου ΚΟΚ, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφων...

Φόρτωση άρθρων...