Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ουκρανία: «Εκκενώστε τώρα» τις περιοχές γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Δραματική έκκληση απηύθυνε σήμερα η Ουκρανία στους κατοίκους των κατεχόμενων περιοχών γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια να εκκενώσουν άμεσα την πόλη, για την δική τους ασφάλεια. 

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για βομβαρδισμούς του πυρηνικού σταθμού, του μεγαλύτερου της Ευρώπης, με υπαρκτό τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής.

«Απευθύνω έκκληση στους κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια… και τους λέω εκκενώστε! Βρείτε έναν τρόπο να φτάσετε σε έδαφος ελεγχόμενο από την Ουκρανία», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεσούκ, μέσω ανάρτησής της στο Telegram.

Ο εξόριστος Ουκρανός δήμαρχος του Ενερχοντάρ, της κύριας πόλης που εξυπηρετεί τον πυρηνικό σταθμό, δήλωσε σε δική του ξεχωριστή ανάρτηση στο Telegram, ότι η πόλη δέχεται πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις και ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότησή της.

Η Ρωσία αρνείται ότι βάλει κατά αμάχων και κατηγορεί την Ουκρανία ότι βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προκήρυξη για επίθεση σε τράπεζα φέρεται να βρέθηκε στο κινητό του 38χρονου που συνελήφθη στην Πάτρα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του 38χρονου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην Πάτρα, και κατηγορείται για συμ...

Φόρτωση άρθρων...