Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Επίθεση στο Κίεβο - Στο στόχαστρο ρωσικών πολεμικών πλοίων η Οδησσός (Videos)

Για 21η ημέρα συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, με τον κλοιό γύρω από το Κίεβο να σφίγγει συνεχώς.  

Λίγα λεπτά μετά τις 7:30 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη μέσα στο Κίεβο, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του MEGA στο ουκρανική πρωτεύουσα, Μαρίνος Αλειφέρης.

Ήδη στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν κτίριο στο Κίεβο να έχει δεχτεί πυραυλική επίθεση, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για κάποιο κυβερνητικό κτίριο ή πολυκατοικία.

Το κτίριο έχει τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή νεκρούς.

Στο στόχαστρο πολεμικών πλοίων η Οδησσός

Χθες έγινε γνωστό ότι υπήρξαν βομβαρδισμοί 80 χιλιόμετρα από την Οδησσό, σε περιοχές κοντά στη Ρουμανία, όπου έπεσαν περίπου 50 ρωσικές οβίδες, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του MEGA στην Οδησσό, Λεωνίδας Καπερναράκος.

Ο ανταποκριτής σημείωσε ότι 14-15 ρωσικά πλοία πλέουν προς την Οδησσό.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν τοποθετήσει οδοφράγματα και πολυβολεία παντού και οχυρώνουν την Οδησσό όπως μπορούν, αναμένοντας τη ρωσική εισβολή, η οποία εικάζεται ότι είναι θέμα ωρών.

Χθες υπήρξε και ένα μεγάλο «κύμα» φυγής από το σιδηροδρομικό σταθμό της Οδησσού, με γυναίκες και παιδιά να εγκαταλείπουν την πόλη.

«Η επίθεση στην Οδησσό θα γίνει από τη θάλασσα»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο ταξίαρχος ε.α. και αμυντικός αναλυτής Παναγιώτης Θεοδωρακίδης.

«Η εκτίμηση είναι ότι αφού υπάρξει σφοδρό ναυτικό πυροβολικό, οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να περικλείσουν και την Οδησσό, ώστε να καταβάλουν την αντίστασή της, χωρίς να δημιουργήσουν μεγάλες απώλειες σε άμαχο πληθυσμό», σημείωσε ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης.

«Στόχος είναι να ελέγξουν οι Ρώσοι τις ακτές από την Αζοφική θάλασσα μέχρι τα σύνορα του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία. Οι Ουκρανοί ανατινάζουν γέφυρες ώστε να μην μπορεί να πάει στρατός. Στην κεντρική ομάδα των πλοίων υπάρχει και ένα μεγάλο αποβατικό πλοίο, άρα αναμένεται και απόβαση δυνάμεων στην Οδησσό, αφού γίνει η προετοιμασία με ναυτικό πυροβολικό», συνέχισε.

«Η κατάληψη της Οδησσού θα ρίξει το ηθικό της Ουκρανίας»

«Η κατάληψη της Οδησσού θα είναι επίδειξη δύναμης και ολοκλήρωση του στρατιωτικού καταναγκασμού, ώστε να προχωρήσουν οι συνομιλίες όπως θέλει η Ρωσία. Ήδη φαίνεται πως υπάρχει κάμψη του ηθικού της Ουκρανίας», τόνισε ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης.

«Εκτιμώ ότι η Δύση προσπαθεί να δημιουργήσει μια κατάσταση που να δυσκολέψει τη ρωσική εισβολή. Οι Ρώσοι επιμένουν γιατί είναι ζωτικός χώρος για τη Ρωσία αν δημιουργηθεί μια ζώνη ουδετερότητας στην Ουκρανία. Αυτό θα το δούμε μετά τη λήξη των επιχειρήσεων», σημείωσε ο ίδιος κλείνοντας, ενώ προειδοποίησε ότι «Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει πίεση στην Οδησσό».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λονδίνο: Ανδρας επιτέθηκε με σπαθί σε πολίτες και αστυνομικούς – 4 τραυματίες (βίντεο)

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης κοντά σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό Λονδίνο μετά από αναφορές ότι ένας άνδρας που κρατούσε σπαθί, επιτέθηκε σε πολίτες και αστυνομικο...

Φόρτωση άρθρων...