Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Oυρές για PCR και rapid test και την Πρωτοχρονιά σε φαρμακεία και κέντρα υγείας

Ελλάδα

Ουρές σχηματίζονται έξω από εφημερεύοντα φαρμακεία και κέντρα υγείας, όπου πολίτες περιμένουν να κάνουν rapid ή PCR test.

H πλειονότητα όσων έχουν σπεύσει να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό είτε βγήκαν θετικοί σε self test, είτε έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της Covid-19.

Δυσκολίες υπάρχουν και στην τηλεφωνική επικοινωνία με φαρμακεία, καθώς είναι κατειλημμένες οι γραμμές από πολίτες που ρωτούν αν μπορούν να υποβληθούν σε τεστ αντιγόνου.

Έξαρση μολύνσεων με την παραλλαγή Όμικρον καταγράφεται στη χώρα μας με τη νέα μετάλλαξη να κυριαρχεί στο 62,1% των κρουσμάτων κορονοϊού και την πλειονότητα των μολύνσεων να εντοπίζεται στην Αττική.

Από την 1η Δεκεμβρίου (στις 2 Δεκεμβρίου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην Κρήτη) έως τις 30 Δεκεμβρίου στην Αττική το 52,3% των θετικών PCR αφορούσαν κρούσματα της Όμικρον, με τα ημερήσια ποσοστά να κυμαίνονται από 0% έως 78%. Στη Θεσσαλονίκη το 45,3%, στην Πάτρα το 35,7%, στην Κρήτη το 45,7% και στη Θεσσαλία 41,9 %.

Η έκρηξη των κρουσμάτων καταγράφηκε στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου, οπότε η Όμικρον έφτασε να κυριαρχεί με 78% στην Αττική και να απέχει μόλις λίγες ημέρες από το να εκτοπίσει την παραλλαγή Δέλτα.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ηράκλειο επειδή ζευγάρι… τσακώθηκε με επιβάτες (βίντεο)

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας της ενοχλητικής και θορυβώδους συμπεριφοράς ενός ζευγαριού. Πιο συγκεκριμένα τ...

Γιατί ο ουρανός είναι «μαύρος» τη Μεγάλη Παρασκευή – Υπάρχει επιστημονική εξήγηση, λέει ο Θοδωρής Κολυδάς

Συννεφιασμένος είναι ο καιρός της Μεγάλης Παρασκευής (3.5.2024) καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας. Ο καιρός τη Μεγάλη Πα...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη από τη Βρετανία

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στην Τούμπα ένας 42χρονος που επιχείρησε να παραλάβει φάκελο, που απεστάλη από το Ηνωμένο Βασίλειο και περιείχε κοκαΐνη. Ο φάκελος είχε τελικό προορισμό τ...

Φόρτωση άρθρων...