Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Φοιτητές καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες για παρενοχλήσεις σπουδαστών από καθηγητές στα ελληνικά πανεπιστήμια, με νεότερες αυτές που υπέβαλλαν φοιτητές για συγκεκριμένο εκπαιδευτικό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Οι καταγγελίες αφορούν μια σειρά από περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και άσκηση ψυχολογικής βίας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα pna.gr, φοιτητές τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχώρησαν σε επώνυμη καταγγελία στην υπουργό Παιδείας και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κατηγορούν καθηγητή τους για σειρά περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος φοιτητριών και νεαρών αποφοίτων.

Η απρεπής συμπεριφορά του καθηγητή προς τα θύματα

Οι καταγγελίες αναφέρουν περιστατικά για περισσότερα από 7 άτομα από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021. Σύμφωνα με αυτές, ο συγκεκριμένος καθηγητής, συμπεριφέρεται δήθεν φιλικά στις φοιτήτριες, κάποιες φορές τις αγγίζει ακόμα και σε σημεία που δεν πρέπει, τους ζητάει να γίνουν διαδικτυακοί φίλοι στο facebook, παράλληλα υπόσχεται ότι θα τους βρει δουλειά, ότι θα τις κάνει καθηγήτριες σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, ενώ απειλεί ότι θα βρουν τον εργασιακό χώρο κλειστό, γιατί αυτός τον ελέγχει και δεν θα μπορέσουν ποτέ να εργαστούν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κιλκίς: Επιτέθηκε δύο φορές με τσεκούρι σε αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν

Με τσεκούρι επιτέθηκε δύο φορές σε αστυνομικούς ένας 51χρονος στο Κιλκίς. Η ηλικιωμένη μητέρα του τον είχε καταγγείλει για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και όταν κλήθηκαν οι α...

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους Νίκος Μιχαλολιάκος, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, ...

Φόρτωση άρθρων...