Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Κολομβία» η Φοιτητική Εστία Ζωγράφου: Πώς αποκαλύφθηκε η δράση των Αλβανών ναρκεμπόρων στην Πανεπιστημιούπολη

Ελλάδα

Τρεις όροφοι της παλαιάς φοιτητικής εστίας της Πανεπιστημιούπολης αποτελούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στρατηγείο σκληρών Αλβανών κακοποιών.

Δίνοντας 100 ευρώ τον μήνα σε έναν «σύνδεσμο» για κάθε δωμάτιο και χωρίς να πληρώνουν ρεύμα, internet και νερό, ζούσαν οικογενειακώς.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, οι συγκεκριμένοι κυκλοφορούσαν με Mercedes και απολάμβαναν τη χλιδάτη ζωή με το μαύρο χρήμα από τις ληστείες, τη διακίνηση ναρκωτικών, τις κλοπές, ακόμη και απαγωγές.

Γιατί ο 30χρονος «Έσκο», όπως ήταν το προσωνύμιο του στις πιάτσες των παρανόμων, που συνελήφθη χθες το πρωί μετά την επίθεση με κατσαβίδι και τον τραυματισμό 35χρονης υπαστυνόμου, κατηγορείται ότι έκανε και την απαγωγή ενός ανήλικου παιδιού γιου δημοσιογράφου τον Μάιο του 2019 και μάλιστα τον έκρυβαν μέσα στις φοιτητικές εστίες μέχρι να «μπουκάρουν» στο σπίτι στο Παγκράτι και να ληστέψουν τον πατέρα.

Αποτύπωμα του 30χρονου βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε, ωστόσο αν και καταζητούμενος, δεν είχε συλληφθεί ποτέ.

Οι πέντε δικογραφίες

Στην φοιτητική εστία ζούσε ο «Έσκο», η σύντροφος με το νεογέννητο παιδί τους, ο αδερφός του «Έσκο» και η νοσηλεύτρια μητέρα τους, καθώς και τουλάχιστον άλλοι δέκα Αλβανοί κακοποιοί, αλλά και Έλληνες παραβατικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 30χρονος «Έσκο» έμπλεξε με την παρανομία από τον θείο του, ισοβίτη, γιατί δολοφόνησε έναν άνθρωπο και στη συνέχεια δραπέτη των φυλακών Ναυπλίου.

Ο «Έσκο», είναι φορτωμένος με πέντε δικογραφίες για κακουργήματα. Η πρώτη αφορά στην απαγωγή του 17χρονου γιου δημοσιογράφου στις 11 Μαΐου 2019.

Ειδικότερα, η ομάδα των κακοποιών, απήγαγε τον ανήλικο, από την περιοχή του Ζωγράφου την ώρα που γύριζε στο σπίτι του στο Παγκράτι.

Η επόμενη δικογραφία αφορά στην αρπαγή εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, άνω των 300.000 ευρώ, οι άλλες δυο δικογραφίες σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ η τελευταία σε κλοπή κατ’ εξακολούθηση από καταστήματα μεγάλου εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών κατάφεραν μετά από έρευνές να τους βάλουν στο χέρι στη μεγάλη επιχείρηση σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ και τη Δίωξη Ναρκωτικών, που οργανώθηκε χθες τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μια 35χρονη υπαστυνόμος, όταν δέχθηκε επίθεση από τον 30χρονο με κατσαβίδι.

Το «βαθύ λαρύγγι»

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση μιας 22χρονης δόκιμης αστυνομικού, που υπηρετεί σε τοπικό τμήμα και η οποία φέρεται να είχε συγκεκριμένο ρόλο στην οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή είχε συνάψει σχέση με τον Αλβανό υπαρχηγό και έδινε πληροφορίες για τις κινήσεις των συναδέλφων της και τον αριθμό των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως λένε, είχε ειδοποιήσει πριν μερικούς μήνες, σε μια ανάλογη επιχείρηση τους κακοποιούς, ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε πως και στη χθεσινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της ΟΠΚΕ, είχε φροντίσει να δώσει το στίγμα των κινήσεων των αστυνομικών.

Το «μοιραίο» λάθος των κακοποιών

Ένα από τα βασικά λάθη των αδίστακτων ληστών της Πανεπιστημιούπολης είναι πως συνήθιζαν να ανεβάζουν στο Tik-Tok βίντεο με τα κατορθώματα τους.

Δηλαδή, στα βίντεό τους πρωταγωνιστές ήταν τα όπλα, τα πιστολιά, ακριβά αυτοκίνητα, ρολόγια και πολλά μετρητά.

Ναρκωτικά, πυροβόλα και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή των συλληφθέντων

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από αεροβόλα και πυροβόλα όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, γκλοπ καθώς και καραμπίνες. Συνολικά εντοπίστηκαν 11.500 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν επτά αυτοκίνητα και δυο μοτοσυκλέτες. Επίσης βρέθηκαν 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης και κοκαΐνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Αποτελεσματικά λειτούργησε το «μικρό νοσοκομείο» στην καρδιά της πόλης - 523 τα περιστατικά του τριημέρου

Για ακόμα μία χρονιά το σχέδιο υγειονομικής ασφάλειας για το τριήμερο του καρναβαλιού στην Πάτρα λειτούργησε αποτελεσματικά. Λίγα 24ωρα πριν την κορύφωση των Αποκριών, στήθηκε σ...

Φόρτωση άρθρων...