Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Πάνω από 700 κάμερες για το κυκλοφοριακό και την εγκληματικότητα - Τοποθετούνται και 1.000 κάμερες στις στολές αστυνομικών

Τοποθέτηση καμερών που ως στόχο θα έχουν την διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την αντιμέτωπη της εγκληματικότητας, αλλά και αυστηροποίηση του πλαισίου απόκτησης άδειας όπλου είναι στα πλάνα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή σημείων με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και περιοχών που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο.

Οι κάμερες που θα τοποθετηθούν στα σημεία αυτά και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι περισσότερες από 700, θα είναι τα «μάτια» της ελληνικής αστυνομίας όπως τις χαρακτήρισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου καθώς θα καταγράφουν όλο το 24αωρα.

Το σχέδιο ωστόσο αυτό πιθανόν να πάρει καιρό για να υλοποιηθεί καθώς υπάρχουν νομικά θέματα που πρέπει να λυθούν προηγούμενων αλλά και αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛΑΣ.

Όσον αφορά την αυστηροποίηση απόκτησης άδειας όπλου, κάνουν σαφές από το υπουργείο πως το νέο πλαίσιο που εξετάζουν είναι πολύ αυστηρό και πως θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται στοιχεία για τα όπλα που θα δίνονται.

Πληροφορίες αναφέρουν πως περισσότερα από 1 εκατομμύριο κυνηγετικά όπλα νόμιμα και μη κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

ΕΛ.ΑΣ.: 1.000 ατομικές κάμερες στις στολές αστυνομικών

Μέχρι τον επόμενο μήνα αναμένεται να βγει στον αέρα διαγωνισμός για την προμήθεια 1.026 ατομικών καμερών που θα τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε άνω των 7 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τεσσάρων συλληφθέντων που διακινούσαν ναρκωτικά σε ανηλίκους (Photos)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε...

Φόρτωση άρθρων...