Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Παράταση προθεσμιών για τους Δασικούς Χάρτες, ζητά η ΠΕΔ Κρήτης

Με έγγραφο προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τους λόγους που καθιστούν επιτακτική την παράταση των προθεσμιών για τους δασικούς χάρτες, εκθέτει σε επείγον αίτημά της το Προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης, απευθυνόμενη στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Κώστα Σκρέκα καθώς και στον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά

Στο σχετικό έγγραφο της ΠΕΔ Κρήτης, που κοινοποιείται παράλληλα στους Βουλευτές και τους Δήμους της Κρήτης, ο Πρόεδρος Γιάννης Κουράκης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Γιάννης Μαλανδράκης και σε συνεργασία με το μέλος του Δ.Σ. κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τονίζουν ότι η ΠΕΔ Κρήτης έχει συμβάλει μέχρι σήμερα, με σειρά πρωτοβουλιών, δράσεων και συγκεκριμένων προτάσεων στην προσπάθεια της Πολιτείας να ολοκληρώσει το Δασολόγιο και το Κτηματολόγιο, το οποίο άλλωστε αποτελεί Συνταγματική και Συμβατική Υποχρέωση της Χώρας.

Όμως η καθυστέρηση στην έκδοση των αναμενόμενων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ καθώς και στην ψήφιση των αναγκαίων Νομοθετικών Ρυθμίσεων, όπως και η μόλις πρόσφατα ανάρτηση των αναμορφωμένων Δασικών Χαρτών, δεν έδωσαν τον αναγκαίο χρόνο στους χιλιάδες πολίτες να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αντιρρήσεις τους.

Για τους λόγους αυτούς, αν και είναι απολύτως κατανοητή η ανάγκη της έγκαιρης κύρωσης των δασικών χαρτών, η ΠΕΔ Κρήτης θεωρεί απολύτως αναγκαίο τόσο την παράταση των προθεσμιών για την άσκηση αντιρρήσεων, ΟΣΟ και την άμεση συγκρότηση όλων των προβλεπομένων από το Νόμο Συμβουλίων Ιδιοκτησίας Δασών, των Επιτροπών Αντιρρήσεων καθώς και κάθε άλλης απαιτούμενης θεσμικής παρέμβασης που θα διευκολύνει στην διεκπεραίωση του τεράστιου αναμενόμενου έργου που προκύπτει από τις εν λόγω διαδικασίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Ισόβια πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας αποφάσισε, ομόφωνα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Δικασ...

Φόρτωση άρθρων...