Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Παρέμβαση Άρειου Πάγου για την επίθεση στους τουρίστες στην Κρήτη: Εντολή για κατά προτεραιότητα έρευνα

Ελλάδα

Την κατά απόλυτη προτεραιότητα της έρευνας για τον ξυλοδαρμό των Γερμανών τουριστών ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρει ο κ. Ντογιάκος στην παραγγελία του, η υπόθεση «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να γίνει έρευνα σε βάθος για να διακριβωθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της:

  • Απόπειρας επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα)
  • Επικίνδυνης οδήγησης από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος
  • Επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα
  • Παράνομης οπλοφορίας
  • Απειλής και της απλής σωματικής βλάβης

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 38χρονος Κρητικός, ο οποίος μεταξύ άλλων διώκεται ποινικά για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά», σε βαθμό κακουργήματος.

Σημειώνεται πως ο 38χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα ενώ τον 36χρονο συνεπιβάτη του στο 4Χ4 βαραίνει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος. Και οι δυο εντοπίστηκαν σήμερα από την αστυνομία σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη από τη Βρετανία

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στην Τούμπα ένας 42χρονος που επιχείρησε να παραλάβει φάκελο, που απεστάλη από το Ηνωμένο Βασίλειο και περιείχε κοκαΐνη. Ο φάκελος είχε τελικό προορισμό τ...

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ηράκλειο επειδή ζευγάρι… τσακώθηκε με επιβάτες (βίντεο)

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας της ενοχλητικής και θορυβώδους συμπεριφοράς ενός ζευγαριού. Πιο συγκεκριμένα τ...

Έντονη χαλαζόπτωση σε Ροδόπη και Ξάνθη (Videos)

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τη Ροδόπη. Στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Σώστη, το χαλάζι σχεδόν «έστρωσε» τον δρόμο. Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τις μεσημβρινές ώρες της Μεγάλης Παρα...

Φόρτωση άρθρων...