Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η δράση των αυτοαποκαλούμενων ομάδων «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν ακόμη και τη συνταγματική έννομη τάξη.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με λεπτομερή εγκύκλιό του απευθύνεται προς τους εισαγγελικούς λειτουργούς όλης της χώρας θέτοντας επί τάπητος την ανάγκη αποτελεσματικής αντίδρασης της έννομης τάξης έναντι της αξιόποινης συμπεριφοράς τέτοιου είδους ομάδων.

«Στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, επιβάλλεται, η έννομη τάξη να τελεί σε εγρήγορση και να αντιδρά άμεσα και αποτελεσματικά όταν τελούνται εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα, ακόμη και σε κλίμα ανορθολογισμού (σταδιακά διευρυνόμενο και πάντως όχι περιθωριακό) και ιδίως όταν οι δράστες ενεργούν εν τοις πράγμασι ως εχθροί του Συντάγματος», επισημαίνει ο κ. Πλιώτας ζητώντας επί της ουσίας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς να βρίσκονται σε εγρήγορση, με βάση τον νόμο, για την αντιμετώπισης τέτοιου είδους φαινομένων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μενίδι: Η στιγμή που ο δολοφόνος συναντά την 40χρονη πρώην σύζυγό του λίγο πριν τη σκοτώσει

Ο 50χρονος είχε στήσει καρτέρι στο θύμα του, γνωρίζοντας ότι θα περνούσε από εκεί στις 5:30 το πρωί - Νωρίτερα, άλλο βίντεο τον δείχνει να πετάει τη σακούλα με τις μπύρες που είχε ...

«Πνίγεται» από την σκόνη η Κρήτη - Μέτρα προστασίας για τους ενήλικες καρδιοπαθείς και τα παιδιά

Στα μέτρα που πρέπει και λάβουν οι πολίτες, αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτη...

Μενίδι: Τη Δευτέρα απολογείται ο αμετανόητος γυναικοκτόνος -Η κόρη της 40χρονης έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ

Ο 50χρονος, ο οποίος δήλωσε αμετανόητος για το έγκλημα, κακοποιούσε συστηματικά την άτυχη γυναίκα, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε οικοδομή στη Φυλή το μεσημέρι της Πέμπτης.

Φόρτωση άρθρων...