Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Πάρος: Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε μοναστήρι και σπίτια (Photos)

Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ στην Πάρο. Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξεκίνησε στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου, κοντά στο μοναστήρι από την πλευρά του Μώλου και του Καλόγερου, και στη συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση το Πίσω Λιβάδι της Πάρου. 

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε σχετικά ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος.

Η φωτιά άλλαζε συνεχώς διευθύνσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και εξαπλωνόταν σε περισσότερα από δύο μέτωπα. Ωστόσο χάρη στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, τέθηκε υπό έλεγχο.

«Η φωτιά ήταν σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου. Οι άνεμοι στην περιοχή ήταν 5-6 μποφόρ. Η φωτιά αναπτύχθηκε με μεγάλη ταχύτητα. Επιχείρησαν πυροσβεστικές δυνάμεις και δυνάμεις του Δήμου, αλλά και πάρα πολλοί εθελοντές», είπε ο Μάρκος Κωβαίος.

«Η περιοχή γειτνιάζει με πευκοδάσος και υπάρχει και δάσος με κέδρους. Η φωτιά από εχτές το βράδυ έχει τεθεί υπό έλεγχο. Τώρα υπάρχουν μόνο μικροεστίες», πρόσθεσε ο δήμαρχος Πάρου.

 Πάρος: Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε μοναστήρι και σπίτια
 Πάρος: Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε μοναστήρι και σπίτια
 Πάρος: Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε μοναστήρι και σπίτια

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Αχιλλέας, Αχιλλεύς, Αχίλλιος, Αχίλλειος Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα Βαλεντίνη, Βαλεντίνα, Ντίνα Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Ζέτα,...

Φόρτωση άρθρων...