Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα ευρωπαϊκά χρήματα που δικαιούνταν η χώρα μας

Με αιχμές σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την οποία αποφασίστηκε να δοθούν από την Κομισιόν 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση από τις φυσικές καταστροφές και τη  δημιουργία νέων υποδομών.  

«Τις προηγούμενες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου διακινούσε σενάρια ακόμα και για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία.

Όπως αποδείχθηκε σήμερα, η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που πέτυχε ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα ευρωπαϊκά χρήματα που δικαιούνταν η χώρα μας έτσι κι αλλιώς», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Μάλιστα ένα μέρος αυτών προέρχεται από το Ταμείο Συνοχής για την περίοδο 2014-2020, κονδύλια που η «επιτελική» κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας, παρά την παράταση τριών ετών, δεν αξιοποίησε και θα χάνονταν στο τέλος του χρόνου», αναφέρει η «Χαριλάου Τρικούπη».

«Η νέα χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης, στο οποίο ούτως ή άλλως έχουν πρόσβαση όλα τα κράτη μέλη όταν πλήττονται από φυσικές καταστροφές», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Όσο, δε, για τους πόρους που θα προκύψουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, η Κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για τα αντιπλημμυρικά έργα που αφαίρεσε από το αναθεωρημένο σχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στoν προβλήτα του λιμανιού, λόγω των ισχυρών ανέμων (Video&Photos)

Ατύχημα με θαλαμηγό σημειώθηκε στις Σπέτσες λόγω των ισχυρών ανέμων. Πολυτελές σκάφος χτύπησε στον προβλήτα του λιμανιού εξαιτίας των πολλών μποφόρ. Από το ατύχημα δεν έχει τραυ...

Τροχαίο στη Βούλα: Εξετάζεται αν έκαναν κόντρα οι δυο μηχανές που σκότωσαν την 72χρονη

Ένα νέο ενδεχόμενο εξετάζει η αστυνομία τις τελευταίες ώρες σχετικά με την παράσυρση της 72χρονης στη Βούλα το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης. Οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο η άτυχ...

Φόρτωση άρθρων...