Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πάσχα: Εντυπωσιακή η πρώτη ανάσταση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (Video)

Εντυπωσιακή ήταν η πρώτη Ανάσταση στη Χίο, καθώς ο ιερέας βγήκε με πανηγυρική έξοδο και κρότους από την πύλη από τον ναό της Ευαγγελιστρίας, που «σείεται».

Κέρκυρα

Η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα έγινε 40 λεπτά μετά τις 06.00 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην ιστορική εκκλησία Παναγία των Ξένων.

Την στιγμή που η ζωή νικά τον θάνατο. Οι πολυέλαιοι σείονται, τα χέρια χτυπούν τα στασίδια, οι καμπάνες ηχούν χαρμόσυνα.

Πρόκειται για την αναπαράσταση του σεισμού που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση.

Χιλιάδες μπότηδες έπεσαν και φέτος από τα ψηλά μπαλκόνια της Παλιάς Πόλης στην Κέρκυρα.

Χιλιάδες κόσμου κατέκλισαν το νησί για να παρακολουθήσουν τους Κερκυραίους να πετούν τα κανάτια για να θυμίσουν την Ανάσταση του Κυρίου και τη νίκη του έναντι του Άδη.

Αγρίνιο

Εικόνες από εποχή προ κορωνοϊού έζησαν όσοι επισκέφθηκαν το Αγρίνιο και παρακολούθησαν τον «χαλκουνοπόλεμο», στην πλατεία Δημοκρατίας.

Ο κόσμος πλημμύρισε το κέντρο της πόλης και έπειτα από τη συνάντηση των Επιτάφιων, την σκυτάλη πήραν οι χαλκουνάδες οι οποίοι έδωσαν ένα μοναδικό σόου.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολούθησε την Περιφορά του Επιταφίου στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Χανιά.

Στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου στην Κρήτη βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνεχίζει την περιοδεία της στην Θράκη, όπου και θα εορτάσει το Πάσχα.

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε χθες η περιφορά του Επιταφίου στη Μητρόπολη Πειραιά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σεραφείμ και παρουσία του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μώραλη.

Μετά από δύο χρόνια, το φετινό Πάσχα θα εορταστεί με κάθε λαμπρότητα, με τους πιστούς να κατακλύζουν τις εκκλησίες για να ακούσουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Καιρός: Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη, αλλά έρχεται νέο κύμα από Κυριακή - 30άρια από Δευτέρα

Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να ξεκινήσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Πέμπτης. Σ...

Φόρτωση άρθρων...