Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Πάτμος: Ανασύρθηκε νεκρός ο κυβερνήτης του ρυμουλκού που βυθίστηκε

Νεκρός ανασύρθηκε ο 48χρονος κυβερνήτης του ρυμουλκού που βυθίστηκε στο λιμάνι της Πάτμου. 

Ο άτυχος κυβερνήτης ανασύρθηκε από ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού.

Το ρυμουλκό βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ πριν βυθιστεί συνέδραμε στον απόπλου κρουαζιερόπλοιου που είχε προσεγγίσει το νησί. 

Στο ρυμουλκό σκάφος επέβαιναν δύο άτομα. Το δεύτερο μέλος του πληρώματος κατάφερε να διασωθεί. 

Την προανάκριση της υπόθεσης για τα αίτια της βύθισης του ρυμουλκού έχει αναλάβει το λιμεναρχείο Πάτμου όπου αναμένεται να λάβει και τις σχετικές καταθέσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις πληροφορίες από πηγές του Λιμενικού, ο καπετάνιος του ρυμουλκού προφανώς έκανε κάποιον λανθασμένο χειρισμό κατά την ρυμούλκηση του κρουαζιερόπλοιου, με αποτέλεσμα το μεγάλο πλοίο πλοιο ουσιαστικά να «ρουφήξει» το ρυμουλκό και να χάσει την ζωή του ο καπετάνιος. Ο έτερος ναυτικός που βρισκόταν πάνω στο ρυμουλκό πρόλαβε να πηδήξει στην θάλασσα και να σώσει την ζωή του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, o Θεολόγος Γιάνναρος, ένας εκ των δυτών που συμμετείχαν στην επιχείρηση ανάσυρσης της σορού, περιέγραψε όσα βίωσε, επεσήμανε πως «Το καράβι παρέσυρε το ρυμουλκό και το βύθισε. Αυτό έγινε στο κέντρο του λιμανιού…».

Την προανάκριση της υπόθεσης για τα αίτια της βύθισης του ρυμουλκού έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Πάτμου, που αναμένεται να λάβει και τις σχετικές καταθέσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: Μικρή αύξηση στη θετικότητα του κορωνοϊού

Μικρή αύξηση καταγράφει η θετικότητα του κορωνοϊού στην κοινότητα, την εβδομάδα 15-21 Απριλίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). ...

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Φόρτωση άρθρων...