Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πάτρα: Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών

Ελλάδα

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Όπως όλα δείχνουν η υπόθεση βρίσκεται στην τελική ευθεία. 

«Αυτό που περιμένουμε είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, των τοξικολογικών και ιστολογικών από το τρίτο παιδί – που είναι η ιατροδικαστική διαδικασία η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Όταν ληφθούν αυτά τα αποτελέσματα, ο αρμόδιος ιατροδικαστής θα δώσει την εκτίμησή του για την αιτία θανάτου στις Αρχές, καθώς έχει επιληφθεί το Ανθρωποκτονιών», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τα ευρήματα από το πρώτο παιδί είναι σωστά. Αυτό πρέπει να το πούμε και γι’ αυτό γίνεται και επαναξιολόγηση. Αν είχαμε προβλήματα και με αυτά τα ευρήματα, θα μπαίναμε σε άλλες διαδικασίες. Να πούμε ότι οι συνάδελφοί μου κάνουν μια πολύ θαρραλέα προσπάθεια γιατί εντόπισαν ότι η αιτία θανάτου έχει ένα πρόβλημα σημαντικό που δεν ταιριάζει ούτε με το ιατρικό ιστορικό, ούτε με τα ευρήματα ουσιαστικά και έτσι δημιούργησαν μια επιτροπή η οποία καλείται να επαναξιολογήσει όλα τα ευρήματα. Έχει και την πλήρη εικόνα και τον φάκελο του παιδιού για να αναζητήσει τις νέες αιτίες θανάτου και με βάση τα νέα δεδομένα», ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να είναι κοινά τα αίτια θανάτου των παιδιών, ο Γρηγόρης Λέων απάντησε πως «από ό, τι δείχνουν οι δύο πρώτες εκθέσεις έχουμε πάρα πολλά κοινά σημεία, όπως έντονο πνευμονικό οίδημα, τραύματα στη μύτη και στο στόμα, κυάνωση ονύχων κ.α. Εκτιμώ ότι το τρίτο παιδί θα «ξεκλειδώσει» την όλη υπόθεση καθώς τα βασικά σενάρια είναι αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή κάποιο παθολογικό πρόβλημα σπάνιο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα θα ζητήσει την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, προκειμέν...

Φόρτωση άρθρων...