Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Καταγγελία σοκ του πατέρα για το 20 μηνών κορίτσι που κατέληξε (Video)

Απαντήσεις αναζητά ο πατέρας του μόλις είκοσι μηνών βρέφους που μπήκε μεσημέρι στο Καραμανδάνειο με πυρετό και κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες εγκεφαλικά νεκρό στην εντατική του Ρίου.

«Εγκεφαλικά νεκρό έφτασε στο νοσοκομείο του Ρίου. Η καθυστέρηση όλη μπορεί να είναι το λάθος που οδήγησε το παιδί μας στον θάνατο», ανέφερε ο πατέρας του βρέφους.

Με όση δύναμη του έχει απομείνει εξιστορεί στο LIVE NEWS στο MEGA πως έχασε μέσα σε ένα απόγευμα το αγγελούδι του, το οποίο νοσούσε με κορωνοϊό στο σπίτι εντελώς ασυμπτωματικά.

«Κυριακή είχα νοσήσει εγώ, έφυγα από το σπίτι για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Τελικά δεν τα γλιτώσαμε γιατί το παιδάκι κόλλησε και το μάθαμε Τετάρτη απόγευμα στις 31 Αυγούστου.  

Την Πέμπτη μέχρι τη 1 το παιδάκι έπαιζε, έκανε, έρανε. Δεν είχαμε πρόβλημα κανένα. Το παιδάκι μας μελανιάζει κατά τις 2 παρά τέταρτο. Το είδαμε μελάνιασε το παιδί για 4-5 δευτερόλεπτα».

Επί τόπου οδηγείται στο Καραμανδάνειο Nοσοκομείο. Φτάνοντας εκεί το παιδί έχει συνέλθει αλλά κάνει εισαγωγή στην κλινική covid του νοσοκομείου.

«Υπήρχε μια – πώς να το πω- καθυστέρηση σε όλα. Μηχανήματα που δεν δουλεύανε, αναισθησιολόγος που δεν υπήρχε καν. Ο αναισθησιολόγος αρνήθηκε να κάνει τη δουλειά του. Περνούσαν οι ώρες άσκοπα αφού να φανταστείτε 7 το απόγευμα μας είπαν ότι το παιδί έχει μυδρίαση. Είδε το ματάκι του και μας είπαν για μυδρίαση».
Πάντως, ιατρικές πηγές διαψεύδουν στο LIVE NEWS στο MEGA πως υπήρξε μυδρίαση περί τις 7 το απόγευμα καθώς μέχρι τις 8.30 η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν καλή.

«Το παιδί μπήκε στην κλινική covid περί τις 4-4:30. Το παιδί το βλέπαμε, το παρακολουθούσαμε στο monitor. Είχε υψηλό πυρετό. Δεν υπήρξε μυδρίαση στις 7 το απόγευμα. Οκτώμιση, 9 παρά ξεκινούν τα γεγονότα όταν μπροστά στη γιατρό παρουσιάζει επεισόδιο κυάνωσης. Δεν ήταν το παιδί μόνο του στο δωμάτιο, ήταν και οι γιατροί μέσα. Στις 9 παρά πέντε καλέσαμε τον αναισθησιολόγο ο οποίος ήταν στο σπίτι του και ξεκίνησε να έρχεται», αναφέρουν ιατρικές πηγές.

Δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο

Συγκλονίζει η περιγραφή του πατέρα για εκείνες τις δραματικές ώρες, καταγγέλλοντας πως ο αναισθησιολόγος όχι μόνο καθυστέρησε να διασωληνώσει το παιδί του αλλά αρνιόταν κιόλας να το κάνει.

«Ο αναισθησιολόγος αρνήθηκε να κάνει αυτό που τον διατάξανε να κάνει δηλαδή να κάνει τη διασωλήνωση. Είδαμε μια γιατρό η οποία είχε αγανακτήσει με όλο το σύστημα, να χτυπιέται για να γίνει διασωλήνωση, να τρέχει για να μπορέσει να γίνει κάτι. Όλα γίνονταν με αργούς ρυθμούς. Όταν η γιατρός του Καραμανδάνειου ενημέρωσε τον κύριο Ηλιάδη για την κατάσταση του παιδιού, ο Ηλιάδης διέταξε κατευθείαν να γίνει διασωλήνωση του παιδιού κάτι που δεν έγινε. Η διασωλήνωση, είχε δώσει εντολή ο κύριος Ηλιάδης να γίνει 7.30 το απόγευμα και η διασωλήνωση έγινε στις 10:30 με 11:00».

Ενώ ο πατέρας καταγγέλλει πως η διασωλήνωση έπρεπε να γίνει στις 7 και τελικά έγινε στις 10.30 το βράδυ με καθυστέρηση 3,5 ωρών, ιατρικές πηγές υποστηρίζουν στο LIVE NEWS πως το παιδί υποτροπίασε όχι στις 7 αλλά στις 8.40 με τον αναισθησιολόγο να φτάνει στο νοσοκομείο μισή ώρα αργότερα.

«Επ’ ουδενί δεν αδιαφόρησε και δεν αρνήθηκε τη διασωλήνωση. Ο αναισθησιολόγος ήρθε οικειοθελώς από το σπίτι του για τη διασωλήνωση. Από τον Ιούνιο και μετά οργανική θέση αναισθησιολόγου δεν υπάρχει στο νοσοκομείο μας. Δανειζόμαστε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία. Κι ο συγκεκριμένος υγειονομικός ήρθε οικειοθελώς από το σπίτι του για να βοηθήσει, δεν μένει στην περιοχή. Μάλιστα ακολουθούσε με το αυτοκίνητο του το ασθενοφόρο που οδήγησε στη συνέχεια το παιδί στο Ρίο. Ο ίδιος το παρέδωσε στην μονάδα».

Έφτασε εγκεφαλικά νεκρό

Το παιδί μεταφέρεται διασωληνωμένο στην εντατική του Ρίου εκεί όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι γονείς ενημερώνονται πως το παιδί τους είναι εγκεφαλικό νεκρό.

«Εντεκάμιση ώρα φτάνει το παιδί στο Ρίο κι εμείς είχαμε μια ενημέρωση μετά τις 12:30 ότι το παιδί έφτασε από το Καραμανδάνειο στο νοσοκομείο του Ρίου – από τον κύριο Ηλιάδη ενημερωθήκαμε- εγκεφαλικά νεκρό», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.

Σοκάρει η μαρτυρία του πατέρα πως ο ίδιος με το αυτοκίνητο του έφτασε γρηγορότερα στο νοσοκομείο από ότι το ασθενοφόρο που έφερνε το παιδί του.

«Πήγαμε με το δικό μας αυτοκίνητο στο Ρίο και πρέπει να πω ότι εμείς φτάσαμε γρηγορότερα από το ασθενοφόρο. Και δεν ήμουν σε κατάσταση να οδηγήσω».

Λάθη και αναλγησία καταγγέλλουν οι γονείς που ζητούν να μάθουν γιατί χάθηκαν πολύτιμα λεπτά μέχρι τη διασωλήνωση του παιδιού τους.

«Έψαχναν μέχρι και κάβουρα για να αλλάξουν την μπουκάλα του οξυγόνου. Με μια φούσκα έδιναν οξυγόνο στο παιδί. Τον είδα με τα μάτια μου τον διασώστη του ΕΚΑΒ να ψάχνει να βρει κάβουρα για να βάλουν οξυγόνο στο παιδί», συμπλήρωσε ο πατέρας.

«Όταν το παιδί φεύγει από το δωμάτιο για να κατέβει τις σκάλες και να μπει στο ασθενοφόρο χρειάζεται φορητή μπουκάλα οξυγόνου. Η πρώτη μπουκάλα δεν εφάρμοζε σωστά στον αναπνευστήρα κι εκεί είπαν μήπως τον ξεβιδώνανε αλλά τελικά έφεραν μια άλλη και τελείωσε εκεί το θέμα. Δεν έμεινε το παιδί ποτέ χωρίς οξυγόνο, ποτέ», αναφέρουν οι ιατρικές πηγές.

Ένα αγγελούδι «έφυγε» μέσα σε ένα απόγευμα με την ιατροδικαστική έκθεση να αναμένεται να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Εγκεφαλοπάθεια με ραγδαία εξέλιξη φαίνεται πως είναι η πιο πιθανή αιτία θανάτου του βρέφους ως επιπλοκή του κορωνοϊού.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαλάνδρι: Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο - Δύο άνδρες και δύο γυναίκες αναζητούν οι Αρχές

Ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι. Τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μπήκαν στο εστιατόριο και ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού έν...

Κυψέλη: «Το κεφάλι μου είχε γεμίσει με αίμα όλο το πάτωμα», είπε ο 18χρονος που δέχθηκε επίθεση στο σχολείο

Σοκ προκαλούν τα όσα είπε ο 18χρονος μαθητής από τη Νιγηρία, ο οποίος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σχολείο του στην Κυψέλη από έναν 19χρονο Γεωργιανό. Ο θύτης οδηγήθηκε στον εισαγγ...

Φόρτωση άρθρων...