Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Πάτρα: Κατάθεση-«φωτιά» για τον θάνατο της Τζωρτζίνας από τον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη

Το περιεχόμενο της κατάθεσης του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, έρχεται στο φως λίγες ημέρες αφότου είχε εμφανιστεί στην ανακρίτρια Αθηνών, για να καταθέσει σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει τι ανέφερε ο Ανδρέας Ηλιάδης στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια Αθηνών. 

Ο εντατικολόγος φαίνεται να υποστήριξε την προσωπική του θέση – ως επιστήμονας – για το εύρημα του ενζύμου «τροπονίνη» στις εξετάσεις της μικρής και το οποίο ενδεχομένως να μπορεί να «φωτίσει» κάτι ιδιαίτερο στη δικαστική υπόθεση, πιθανής εγκληματικής πράξης.

Πρόκειται για το στοιχείο που έκανε εντύπωση και στην οικογένεια της κατηγορουμένης, όταν προ ημερών ζήτησε και πήρε από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας, για να δει την ένδειξη της «τροπονίνης» – ουσία της καρδιάς – αντί για 10 να εμφανίζεται στο 485.

Στην κατάθεσή του, ο γιατρός της Τζωρτζίνας αφού ανέφερε πως το στοιχείο της «τροπονίνης» ήταν πράγματι μόνο για μια μέρα και έπεσε την επομένη, εξήγησε πως μια τιμή που πέφτει σχεδόν αμέσως είναι ένας παράγοντας που έχει αρθεί.

Όμως, επί της ουσίας κατέθεσε ότι το εύρημα δεν προήλθε από την ίδια την καρδιά, αλλά ενδεχομένως από εξωγενή παράγοντα και ανάφερε ως δηκτικό παράδειγμα, ότι πρώτα και κύρια ένα στοιχείο που δυσπραγεί την καρδιά είναι το οξυγόνο. 

Ως ένζυμο, αποκλειστικό της καρδιάς, δεν επιτρέπει να παραληφθεί ή να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι και αποτέλεσμα ενεργοποίησης του βηματοδότη που είχε το παιδί.

Το «κομβικό» στοιχείο της «τροπονίνης» ο Ανδρέας Ηλιάδης, όχι μόνο το χαρακτήρισε θέμα που η απλή Ιατρική δεν μπορεί να λύσει, αλλά ζήτησε να διερευνηθεί από πιο εξειδικευμένους επιστήμονες. 

Αν αυτοί καταλήξουν πως το εύρημα προήλθε από «χέρι», το οποίο και προκάλεσε την απώλεια οξυγόνου, τότε αυτό θα αφορά πράξη που θα έχει γίνει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας, από όπου η 9χρονη διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Χθες στην Εισαγγελία της Αθήνας κατέθεσαν ο αναισθησιολόγος και άλλοι γιατροί της Παιδιατρικής δομής και ενδέχεται οι καταθέσεις τους να «φωτίσουν» περισσότερο την πολύκροτη υπόθεση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον δολοφόνο της 40χρονης

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε σήμερα ο δράστης της δολοφονίας της 40χρονης γυναίκας στο Μενίδι. Σε βάρος του η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτον...

Καιρός: Αποπνικτικό «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης, υγρασίας και ζέστης – Ανεβαίνει επικίνδυνα η θερμοκρασία

Ένα «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών που σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου θα πλήξει από σήμερα, Παρασκευή (17/5) τη χώρα ...

Φόρτωση άρθρων...