Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Πάτρα: Πλησιάζει στο τέλος του το θρίλερ με το θάνατο των τριών παιδιών (Videos)

Ελλάδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα όσα έρχονται «στο φως». 

«Οι γιατροί έχουμε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και όλα όσα λέμε πρέπει να τα στηρίζουμε σύμφωνα με τα διδάγματα της επιστήμης. Το μόνο που έκανα στην ανάρτησή μου ήταν να υποστηρίξω βιβλιογραφικά ένα από τα σενάρια που είναι πιθανό σε αυτή την υπόθεση, και με το οποίο συνάδουν τα ευρήματα που έχουμε, και είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου», εξήγησε ο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και η Τζωρτζίνα και το πρώτο παιδί είχαν νοσηλευτεί. Τα είχαν δει πολλοί συνάδελφοι. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί διέγνωσαν τις νόσους που πραγματικά είχαν αυτά τα παιδιά. Έχουμε να μελετήσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Έχουμε και δύο μικρές τραυματικές περιοχές, που έχουν σχέση με τη μύτη και το στόμα και στις δύο περιπτώσεις. Νομίζω ότι πρέπει και αυτές να συνεκτιμηθούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχουν φάκελοι για τα παιδιά που έχουν νοσηλευτεί και στοιχεία. Κάθε γιατρός που έχει δει τους φακέλους νομίζω ότι έχει καταθέσει και θα διευκολύνει την υπόθεση. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να αποδειχτούν ιατρικά το γιατί υπάρχουν και τι έχει γίνει», σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα είναι το μεταβολικό σύνδρομο, το άλλο είναι κάποια τοξική αντίδραση και το τρίτο σενάριο είναι αυτό του ασφυκτικού θανάτου. Υπάρχουν 4 πραγματογνώμονες. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κληθούν να δώσουν την επιστημονική τους εξήγηση», τόνισε ο κ. Λέων.

«Οι εξετάσεις του τρίτου παιδιού είναι σημαντικές. Για να πάρουμε το καλό σενάριο, ότι έχουμε παθολογικό υπόβαθρο σε τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί και γενετικά. Αν βρούμε στο τρίτο παιδί κοινή πάθηση με τα άλλα δύο παιδιά θα πρέπει να γίνουν γενετικές εξετάσεις», πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

Πάτρα: «Μίλησαν» οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Νέα στοιχεία από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όσο προχωρούν οι έρευνες των αρχών.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο MEGA, οι αστυνομικοί εστιάζουν την έρευνα στον τρίτο θάνατο, αυτόν της Τζωρτζίνας, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

«Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί απάντηση τι έγινε με την ιατροδικαστική έρευνα για το θάνατο της Ίριδας, του 7 μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του», συμπλήρωσε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

«Ο θάνατος της Τζωρτζίνας, οι συνθήκες θανάτου και το συνολικό ιατρικό ιστορικό της Τζωρτζίνας εκτιμούν ότι αν εξεταστεί ενδελεχώς θα φωτίσει τι έχει συμβεί και στα άλλα δύο παιδιά», πρόσθεσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση οι γιατροί από το Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» όπου άφησε την τελευταία της πνοή η Τζωρτζίνα, ενώ έχουν εξεταστεί οι γιατροί που έκαναν τους γενετικούς ελέγχους και έβαλαν το απινιδωτή και τον βηματοδότη από το Ωνάσειο.

Πλέον η έρευνα «πάει» στην Πάτρα, όπου οι αστυνομικοί θα υποβάλουν συγκεκριμένες ερωτήσεις στους γιατρούς του Καραμανδάνειου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει σαφής κατεύθυνση στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς έχουν προκύψει σαφείς ενδείξεις από τη μέχρι τώρα εξέταση των στοιχείων.

«Μίλησαν» οι ιστολογικές της Τζωρτζίνας

Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις από τις ιστολογικές εξετάσεις σε ζωτικά όργανα – κυρίως την καρδιά – της Τζωρτζίνας «και αυτό που έχουμε πληροφορηθεί είναι ότι το παιδί δεν είχε πρόβλημα στην καρδιά που να εξηγεί ανακοπές ή οτιδήποτε άλλο».

«Αυτό που έχουμε πληροφορηθεί είναι ότι πορευόμαστε σε αυτό που έχουμε ήδη αντιληφθεί, ότι η Τζωρτζίνα όπως φαίνεται δεν είχε πρόβλημα με την καρδιά, το οποίο να εξηγεί ανακοπές, ή που να εξηγεί οτιδήποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό είχε φανεί και από αυτό που είπαν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, ότι δηλαδή αν το κοριτσάκι είχε πρόβλημα στην καρδιά, που το εμφάνισε εν μέσω της διένεξης του ζευγαριού, θα είχε φανεί γιατί δεν θα άντεχε αυτό το ΚΑΡΠΑ για 50 λεπτά», κατέληξε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μενίδι: Τρεις φορές είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία η 40χρονη που δολοφονήθηκε

Τις σκιώδεις γωνίες της δολοφονίας της γυναίκας από την Αλβανία που εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης νεκρή στη μέση του δρόμου στο Μενίδι με ένα μαχαίρι στην κοιλιά προσπαθούν να φω...

Φόρτωση άρθρων...