Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πάτρα: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο νοσηλευτής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ασθενούς

Ελλάδα

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και πήρε ο 51χρονος νοσηλευτής του Nοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, ο οποίος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά γυναίκα ασθενή στα Επείγοντα του νοσηλευτικού ιδρύματος, σύμφωνα με καταγγελία.

Tο καταγγελλόμενο περιστατικό ανέφερε στην Αστυνομία γυναίκα γιατρός η οποία έδωσε και λεπτομέρειες για την φερόμενη ως τελεσθείσα πράξη στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, σύμφωνα με το tempo24.news.

Την ίδια στιγμή, o Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης διέταξε ήδη τη διενέργεια Ένορκη Διοικητική Εξέλιξη (ΕΔΕ) για το περιστατικό.

Στο μεταξύ στο περιστατικό αναφέρεται με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
«Το ζούμε και αυτό. Νοσηλευτής στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ χθες το βράδυ σε ημέρα εφημερίας κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ασθενή που βρέθηκε στα επείγοντα για να εξετασθεί με πρόβλημα υγείας από το Πύργο. Ασθενή την οποία συνόδευε ο πατέρας της.

Εξετάσθηκε από γιατρό, οδηγήθηκε στο τμήμα αναζωογόνησης για λήψη δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις. Ο γιατρός έφυγε μετά τη λήψη των δειγμάτων και ο νοσηλευτής που παρέμεινε με την ασθενή κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση της 23χρονης από την ίδια και τον πατέρα της.

Το νοσοκομείο τήρησε το πρωτόκολλο. Η γιατρός στην οποία έγινε η καταγγελία, η εφημερεύουσα προϊσταμένη ειδοποίησαν διοίκηση και την αστυνομία. Η αστυνομία συνέλαβε τον νοσηλευτή ο οποίος κρατείται και αύριο οδηγείται στον εισαγγελέα.

Η διοίκηση πολύ σωστά διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Η διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας πολύ σωστά διέταξε ΕΔΕ. Εάν αποδειχθούν οι καταγγελίες να απολυθεί ο νοσηλευτής. Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες. Όχι να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα για πέντε έξι χρόνια μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο και έως τότε να λαμβάνει το 50%του μισθού του. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες, τερατώδεις πράξεις».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το ιστιοφόρο «Belem» με την Ολυμπιακή Φλόγα διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου - Εντυπωσιακές εικόνες

Κι ενώ συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό τη Μασσαλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», το θρυλικό ιστιοφόρο «Belem» που ανέλαβε τη μεταφορά τη...

Φόρτωση άρθρων...