Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: «Θα μου πει και εμένα κάποιος τι έκανα; Έχετε άδικο»

Νέες δηλώσεις έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της σε διάστημα τριών χρόνων στην Πάτρα.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ανέφερε: «Θα μου πει και μένα κάποιος τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου θα μου πουν πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν;».

Για όσα και λέγονται είπε: «Θα έλεγα… σταματήστε το θέμα. Σταματήστε. Έχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας. Αυτό θα έλεγα. Έχω ήδη το κακό των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει και άλλο κακό. Θα μου κάνετε και άλλο, κι άλλο κακό και μετά… πού θα απολογηθείτε; Λέτε, λέτε, λέτε, και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν με έχει ζήσει».

Τέλος έκανε και δήλωση για όσα γράφονται ότι ήταν «ψυχρή» σε διάφορες «φάσεις» της ζωής της που είχαν σχέση με τα παιδιά, δήλωσε: «Τι πάει να πει ψυχρή; Δηλαδή άμα έβγαινα και έκλαιγα θα έλεγαν… α κλαίει και το χει κάνει και κλαίει για να την λυπηθούμε..! Μα όταν πάω να υπερασπισθώ την αλήθεια δεν θα την υπερασπισθώ με κλάμα, αλλά με τη δύναμη που έχω. Για να βγει ότι δεν είμαι η μάνα των παιδιών που προσπαθούν να εμφανίσουν. Και τα παιδιά μου δεν είχαν τέτοιους γονείς όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν. Αυτό θα υπερασπισθώ».

Λέων για θάνατο παιδιών στην Πάτρα: «Η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μπορεί να μας εκπλήξει»

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», αναφέρει πως υπάρχει πιθανότητα οι δύο πρώτες ιατροδικαστικές να αλλάξουν, από τη στιγμή όμως που υπάρξουν ευρήματα από την σε εξέλιξη διερεύνηση.

Σε δήλωσή του ο ιατροδικαστής αρνήθηκε να δώσει «ποσοστό» για το κατά πόσο θεωρεί τους θανάτους των παιδιών έγκλημα. Όμως είπε με «νόημα»:
«Αν οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί θα λέγαμε “αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια”. Τώρα διερευνάται και η εγκληματική ενέργεια. Άρα όλα είναι πιθανά. Δύο είναι οι έρευνες που γίνονται παράλληλα αυτές τις ημέρες. Η πρώτη είναι από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής και η δεύτερη από την Άτυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών. Δεν αποκλείεται η πρώτη να μας εκπλήξει και να έχουμε γρήγορο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Λέων για να προσθέσει:
«Οι ιατροδικαστές θέλουν να ψάξουν κάθε τι, ώστε να μην υπάρξει κανένα αναπάντητο ερωτηματικό. Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι μιλούν για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας», ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων.

«Όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση στοχοποιώντας οποιονδήποτε άνθρωπο» διευκρίνισε και συμπλήρωσε πως «εμείς είμαστε επιστήμονες και με βάση αυτά τα ευρήματα έχουμε πει πολλές φορές ότι ουσιαστικά από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα ισχυρό γενετικό υπόβαθρο να συνδέει αυτούς τους τρεις θανάτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διάκριση θα είναι ή κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ή να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φονικό στο Μαρούσι: Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο κέντρο - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το φονικό που έγινε στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο. Ο δράστης του φονι...

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Φόρτωση άρθρων...