Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Πάτρα: Στελέχη του Λιμεναρχείου κατέσχεσαν 14 τόνους και 355 κιλά λαθραίο καπνό

Ελλάδα

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι των Αρχών και του Λιμενικού στην καταπολέμηση του παρεμπορίου παντός είδους και της μεταπώλησης, συμπεριλαμβανομένων και των ειδών καπνιστού.

Αυτή την φορά στην Πάτρα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, στελέχη του κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, κατά τη διάρκεια ελέγχων στο λιμάνι της πόλης, προέβησαν στον εντοπισμό και στην κατάσχεση 14 τόνων και 355 κιλών καπνού που δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά και εγγυήσεις (φωτογραφία: hcg.gr).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το gnomip.gr, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών της οικείας Λιμενικής Αρχής, πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο σε φορτηγό όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας, και στο οποίο εντοπίστηκαν ενενήντα εννέα (99) χαρτοκιβώτια περιέχοντα την προαναφερόμενη ποσότητα χύμα καπνού, χωρίς να φέρουν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης καπνικών προϊόντων.

Το Λιμενικό δημοσίευσε και φωτογραφίες από τον έλεγχο και τα ευρήματα. 

news
news

Τα δείγματα εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση

Το Λιμενικό ανέφερε πως, έπειτα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των χαρτοκιβωτίων περιείχαν βιομηχανοποιημένο ψιλοκομμένο καπνό έτοιμο για χρήση, αντί των δηλωθέντων ακατέργαστων καπνών – απορριμμάτων καπνού.

Στη συνέχεια, οι Αρχές πήραν δείγματα από τον λαθραίο καπνό και στη συνέχεια απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Συνολικα, και πάντα σύμφωνα με το Λιμενικό, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται, έπειτα από έκθεση του Τελωνείου Πατρών, στο χρηματικό ποσό των 2.820.298 ευρώ. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αγριεύει ο καιρός από το απόγευμα: Αναμένονται βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια – Χάρτες

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής 10/12, σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με φαινόμενα όπως βροχές και κα...

Πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα - «Να συλληφθούν οι δράστες που κακοποίησαν το χάσκι»

Εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη μετά την υπόθεση της άγριας κακοποίησης του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα. Κρατούν πλακάτ με φω...

Φόρτωση άρθρων...