Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» τα κοινά στοιχεία των θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας (Video)

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά πλέον ο χρόνος για το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών Καλόγρηα και Καρακούκη οι οποίοι θα δώσουν την οριστική απάντηση για το αν και η Μαλένα και η Ίριδα υπήρξαν επίσης θύματα εγκληματικής ενέργειας.

Το κοινό στοιχείο των δύο θανάτων της Ίριδας και  της Μαλένας έχει μπει στο μικροσκόπιο των δύο έμπειρων ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει να λύσουν το γρίφο του μυστηρίου, σε μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται δύσκολη και περίπλοκη.

Το πνευμονικό οίδημα που έχει καταγραφεί ως αιτία θανάτου των δύο κοριτσιών αλλά και η συνδυαστική μελέτη του χαμού των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας θεωρούνται τα κλειδιά της πρωτοφανούς υπόθεσης της Πάτρας.

«Στη Μαλένα επειδή έχει γίνει πολύ δουλειά μέχρι τώρα νομίζω δεν θα αργήσουμε να έχουμε αποτέλεσμα» δήλωσε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς μετά την εισαγγελική παραγγελία μπορούν να ελέγξουν τα πάντα και τους πάντες. Θα έχουν στα χέρια τους ό,τι στοιχεία ζητήσουν για να μπορέσουν με απόλυτη βεβαιότητα να καταλήξουν στην αιτία θανάτου.

Ο δημοσιογράφος των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του MEGA ότι υπάρχει ένα εύρημα στον θάνατο της Μαλένας που σύμφωνα με τους ιατροδικαστές θα πρέπει να διερευνηθεί αν ο θάνατος του κοριτσιού προήλθε από τη χορήγηση κάποιας τοξικής αναισθητικής ουσίας , όπως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.

Στην περίπτωση της μικρής Ίριδας, η οποία πέθανε μέσα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα όπου ήταν παρούσες η εν ζωή Τζωρτζίνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της Δήμητρα, φως αναμένεται να ρίξει η κατάθεση της προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα.

«Είμαι έτοιμη να καταθέσω στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και να διευκρινίσω οτιδήποτε μου ζητηθεί», δήλωσε η Αγγελική Τσιόλα.

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος μετά τον θάνατο της Τζωτζίνας, ζήτησε επίσημα από την Εισαγγελία της Πάτρας την συνδυαστική έρευνα των τριών θανάτων και τέθηκε στην διάθεση των οποιουδήποτε της ζητήσει την συμβολή και την βοήθειά της στην αποκάλυψη της αλήθειας.

«Δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αποκάλυψε πως υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους και των δύο άλλων παιδιών, Μαλένας και Ίριδας, ξεκαθαρίζοντας ότι όποιος ή όποιοι εμπλέκονται στην φρικτή υπόθεση, δε θα γλυτώσουν από το νόμο.

«Η έρευνα είναι πολυσύνθετη, είναι εξονυχιστική και δεν πρέπει κανείς να αμφιβάλει ότι θα είναι απολύτως αποτελεσματική, όποιος ή όποιοι εμπλέκονται θεωρώ ότι δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν στοιχειώδη συνείδηση για ότι έχει συμβεί» δήλωσε ο υπουργός.

Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις για την διαδρομή αλλά και τον τρόπο που χορηγήθηκε η κεταμίνη στο μεγαλύτερο κορίτσι της οικογένειας, την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Δείτε το βίντεο του MEGA: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Στις 15 Μαΐου η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Πάτρας η ημερομηνία της δίκης των έξι προφυλακισμένων αντιεξουσιαστών και μιας γυναίκας που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύ...

Φόρτωση άρθρων...