Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πάτρα: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών - Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων (Video)

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής της CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης, για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ηλεκτρονικά ίχνη της διαδρομής που διήνυσε η κεταμίνη μέχρι να φτάσει στα χέρια της φερόμενης ως δράστριας.

«Είναι τόσο καλά δεμένη η υπόθεση που σε λίγες μέρες θα φανεί ακριβώς ποιος της προμήθευσε την κεταμίνη, ποιος έψαχνε στην φαρμακαποθήκη για να βρει την ουσία. Πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω υποψιών. Στο διαδίκτυο τα ίχνη δεν διαγράφονται. Θα δούμε τι θα στείλουν οι αμερικανικές Αρχές στην Ελλάδα, πού έκανε καταγραφές και πού έκανε επικοινωνίες για να εξαφανίσει ηλεκτρονικά ίχνη την τελευταία εβδομάδα. Ποιες κεραίες θα προδώσουν, ποιους; Είναι μεγάλο το έγκλημα, όλα θα φανούν», είπε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

«Είναι μάνα που «τρώει» τα παιδιά της – Σε λίγο θα δίνουν ο ένας τον άλλον»

Πάντα, όπως λέει ο αντιστράτηγος, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν ισοπεδώνουμε καταστάσεις. Το έγκλημα για να αποδειχθεί, όμως, χρειάζονται διαδικασίες. Το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας, με αυτές τις διαδικασίες, θα φτάσει στην άκρη του νήματος.

«Τα παιδάκια δεν έχουν DNA κληρονομικότητας, κάποιος τα ‘έφαγε’. Ήταν υγιέστατα. Οι καταθέσεις και το προανακριτικό υλικό δείχνουν μία εγκληματική πορεία. Η στάση της μάνας δεν έχει γυρισμό. Σύμφωνα με την εμπειρία που έχω τα τελευταία 42 χρόνια στο έγκλημα, η υπόθεση είναι μονόδρομος και θα αποδειχθούν όλα», πρόσθεσε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

«Η κυρία αυτή θα τραβήξει πολλούς μαζί της. Δεν θα πάει μόνη της φυλακή. Έχει ανθρώπους που ξέρουν το έγκλημα και αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαδρομές που δεν υπάρχει delete. Η τύπισσα δεν θα φύγει μόνη της. Δεν αντέχει να βλέπει τους άλλους να είναι έξω και να πίνουν ποτάκια και εκείνη να είναι στη φυλακή. Τα όργανα θα αρχίσουν σε λίγες μέρες. Όλα αυτά που ακούγονται ότι έφαγε ξύλο από την αστυνομία δεν ισχύουν. Είναι μάνα που τρώει τα παιδιά της. Σε λίγες μέρες, ο ένας θα δίνει τον άλλον».

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Ανοίγουν για τις διωκτικές αρχές οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποδέχθηκε το αίτημα της ανακρίτριας της υπόθεσης, Χριστίνας Σαλάππα, για άρση απορρήτου τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών της κατηγορουμένης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Το Συμβούλιο έδωσε θετική απάντηση στο ανακριτικό αίτημα και έτσι μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ειδικών της Αστυνομίας οι επαφές και οι επικοινωνίες της 33χρονης, με σκοπό τον εντοπισμό κρίσιμων δεδομένων που εκτιμάται ότι θα ανακτηθούν.

Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων

Στο μεταξύ ξεκινούν άμεσα οι καταθέσεις μαρτύρων που καλεί η Ανακρίτρια, με πρώτους στην λίστα της τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτές των Νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Από το ανακριτικό γραφείο θα περάσουν όλοι οι επιστήμονες και άλλοι μάρτυρες των γεγονότων από τον Απρίλιο του 2021, όταν ξεκίνησε η πορεία του παιδιού προς τον θάνατο.

Πριν έναν χρόνο η 9χρονη εμφάνισε πολύ σοβαρό επεισόδιο ανακοπής στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, που είχε εισαχθεί λόγω σπασμών στον ύπνο της. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη με μεγάλης διάρκειας διαδικασία ανάνηψης που έσωσε το παιδί, αφήνοντας όμως σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό νευρικό σύστημα λόγω της έλλειψης οξυγόνου μέχρι να επανέλθει η λειτουργία της καρδιάς.

Το παιδί έκτοτε νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο αλλά και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου και κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Δασκαλάκης: Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και πολλά σε βάρος της Ρούλας

«Σοκαρισμένος» δηλώνει από τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών του, ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, έκανε δηλώσεις αμέσως αφότου συνάντησε την ανακρίτρια στην Ευελπίδων όπου και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία κατηγορείται η σύζυγός του, κρατώντας ουσιαστικά αποστάσεις από την 33χρονη.

Ουσιαστικά λοιπόν, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί στο εδώλιο της κατηγορουμένης για τη δολοφονία της ίδιας της κόρης της και απέναντί της, εκτός από τους δικαστές, θα έχει τον άλλοτε αγαπημένο της σύζυγο.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο Μάνος Δασκαλάκης, αφότου υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής, «είναι πολύ δύσκολη στιγμή», συμπληρώνοντας πως είναι σοκαρισμένος καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μέχρι τώρα υπόδειγμα μητέρας και συζύγου.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω, ωστόσο τα στοιχεία είναι αδιάσειστα» είπε.
Την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της, εκφράζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη υποστηρίζει ότι δε θα απαντήσει ξανά σε δηλώσεις που κάνει ο εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος σταμάτησε να την στηρίζει -όπως λέει- δύο ημέρες μετά την κράτησή της στη ΓΑΔΑ.

Δεύτερη νύχτα στον Κορυδαλλό

Το δεύτερο βράδυ της πέρασε στον κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ήρεμη και το αίτημά της για τηλεόραση έχει ικανοποιηθεί.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Κώστας Βαρσάμης, πρόεδρος ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας, είπε ότι δεν έχει παρατηρηθεί κάτι περίεργο στη συμπεριφορά της.
«Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο, για μας είναι μια συνηθισμένη κρατούμενη παρά τη δημοσιότητα που έχει δοθεί. Είναι σε πολύ αυστηρή επιτήρηση για να μην κάνει κακό στον εαυτό της».

Σύμφωνα με τον Κώστα Βαρσάμη «είναι ήσυχη», ενώ επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ένας φύλακας που της δίνει τον αναπτήρα όταν θέλει να καπνίσει.
«Αφαιρούμε αντικείμενα τέτοια για προληπτικούς λόγους».

Το πρώτο επισκεπτήριο αναμένεται να είναι αύριο, Παρασκευή, για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χίος: Εντοπισμός 20 μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο νησί – Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη Χίο ενημερώθηκε νωρίς το Σάββατο για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια στη θαλάσσια περι...

Φόρτωση άρθρων...