Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πάτρα: Τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο – 20χρονος φοιτητής νοσηλεύεται διασωληνωμένος

Ελλάδα

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της περιοχής και αναστάτωση στους κόλπους της Πανεπιστημιακής κοινότητας της Πάτρας, προκάλεσε το τρίτο κατά σειρά κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίστηκε σε φοιτητή του ιδρύματος!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24 ο 20χρονος φοιτητής νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση στον “Άγιο Ανδρέα” και αναμένεται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον φοιτητή βρήκαν οι γονείς του σε άσχημη κατάσταση στο σπίτι του.

Στους επιστήμονες επικρατεί έντονος προβληματισμός και βέβαια στην φοιτητική κοινότητα μεγάλη αναστάτωση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που εντοπίζεται σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών το τελευταίο διάστημα.

Το πρώτο περιστατικό κατεγράφη στα μέσα του Ιανουαρίου όταν πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών νόσησε από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε γνωστό όταν φοιτήτρια του μαθηματικού τμήματος αισθάνθηκε αδιαθεσία στα τέλη Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης για την κατάληψη που γινόταν στο πανεπιστήμιο και κατέρρευσε. Η 20χρονη φοιτήτρια αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς, επί ποδός η Τροχαία - Γεμάτα τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα ΚΤΕΛ

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα από την Αττική προς την περιφέρεια. Τα πλοία από...

Τροχαίο δυστύχημα στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν τελικά την 72χρονη – Αναζητείται ο αναβάτης που την εγκατέλειψε

Περιπλέκεται η υπόθεση της θανάσιμης παράσυρσης μιας ηλικιωμένης γυναίκας στη Βούλα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά η γυναίκα παρασύρθηκε από άλλη μηχανή. Μάλιστα, όπως ...

Φόρτωση άρθρων...