Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Πεδίο μάχης ξανά το ΑΠΘ: Νέα σοβαρά επεισόδια (εικόνες & βίντεο)

Ελλάδα

Πεδίο μάχης έγινε ξανά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, και μετά το πέρας της φοιτητικής πορείας, ξέσπασαν νέα επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, με τις τελευταίες να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στο κτήριο της Πρυτανείας, ενώ άλλοι έβαλαν φωτιά σε κάδους.

apth

Προσαγωγές

Αργότερα, αφού ξέσπασαν τα επεισόδια, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων στην περιοχή εντός του campus του ΑΠΘ, κοντά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπως μεταδίδουν στο ρεπορτάζ τους τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Επίσης, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ, στο κτίριο της Πρυτανείας.

Το ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ αναφέρει ότι στο πλαίσιο των επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ατόμων. Υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για τέσσερις προσαγωγές, ενώ άλλες μιλούν για δύο. Το grtimes.gr αναφέρει μάλιστα ότι υπήρξαν και συλλήψεις.

apth

Να σημειωθεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, ότι άτομα που βρισκόταν εντός της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ εξήλθαν και διαμαρτυρήθηκαν για τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στον ευρύτερο χώρο του campus για να κατασβήσουν φωτιές που προκλήθηκαν σε κάδους απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας που είχε διακοπεί λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω βλάβης σε αγωγούς νερού, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομ...

Χειροπέδες σε δύο Σέρβους της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» - Άδειαζαν κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 24-4-2024 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 2 αλλοδαποί, ...

Φόρτωση άρθρων...