Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Πάτρα: Πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές της Μαλένας και της Ίριδας

Έρευνα σε βάθος και εναντίον των δύο ιατροδικαστών αναφορικά με τις εκθέσεις που είχαν συντάξει μετά το θάνατο των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, της Μαλένας (ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα – Ιούλιος 2019) και της Ίριδας (ιατροδικαστής Αγγελική Τσόλια – Μάρτιος 2020), προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη.

Την έρευνα παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, και θα την διενεργήσει, (όπως ορίζει ο νόμος 3772/2009 /άρθρο 6.), ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε πειθαρχική έρευνα, σε βάρος των δύο ιατροδικαστών, για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν έπειτα το θάνατο των μικρών κοριτσιών, αλλά και έλεγχο της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων.

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο Νίκος Καρακούκης, είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών Ίριδας και Μαλένας.

Τι ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου να της πάνε στη φυλακή

Ένα πράγμα ζήτησε η Ρούλα Πισπιρπίγκου από την οικογένειά της ενόψει του έκτακτου επισκεπτηρίου λόγω Πάσχα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε από την οικογένειά της να της πάνε φωτογραφίες των τριών παιδιών, που δεν βρίσκονται στη ζωή προκειμένου να τις έχει μαζί της στις φυλακές του Κορυδαλλού, σύμφωνα με όσα αναφέρει το pelop.gr.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η κατηγορούμενη για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σε εξέλιξη η έρευνα για την κεταμίνη

Από εκεί και πέρα, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί πώς η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, υποστήριξε μιλώντας στο STAR, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αγόρασε την κεταμίνη από το διαδίκτυο καθώς κάτι τέτοιο θα άφηνε πολλά ίχνη.

«Το γεγονός ότι έχουμε έναν θάνατο και ο θάνατος αυτός αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια, όπως αυτή τη στιγμή που φέρεται ως κατηγορούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου, υπάρχει μία προμελέτη, υπάρχει μία προετοιμασία και είναι θέματα που θα κριθούν από το δικαστήριο. Αν είναι έτσι όπως φαίνεται υπάρχει προμελέτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα - Από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών

Πολλοί πολίτες επέλεξαν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα εκτός Αθήνας. Μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών είναι η φετινή για το Πάσχα. Από το πρωί της...

Φόρτωση άρθρων...