Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Πέλλα: Δεν θα γίνουν παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου

Ελλάδα

Δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις στην Πέλλα την 28η Οκτωβρίου, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πέλλα, με το Διοικητήριο να καταλήγει στην απόφαση να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού, λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας.

Στη σύσκεψη που κάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Πέλλας και Σκύδρας, η αντιδήμαρχος Έδεσσας και Αλμωπίας, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας, εκπροσωπώντας και τις δύο νοσοκομειακές μονάδες, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η διευθύντρια της Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και ο αστυνομικός διευθυντής Πέλλας.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε στη σύσκεψη ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Πέλλα αυξάνονται καθημερινά, καταγράφοντας και τριψήφιο αριθμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο νομός να έχει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του.

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν η καθιερωμένη δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης των φορέων της περιοχής (αντιπεριφέρειας, δήμων, Μητρόπολης, εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου) έχει αποφασιστεί ότι δεν θα γίνει παρέλαση ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού.

Αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Έπεσε πάνω σε περιπολικό για να αποφύγει τον έλεγχο

Επεισοδιακά εξελίχθηκε καταδίωξη αυτοκινήτου που οδηγούσε 46χρονος στη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθειά του να διαφύγει δεν δίστασε να πέσει πάνω σε περιπολικό της Αστυνομίας, χωρίς πά...

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο

Κακουργηματική ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) άσκησε η εισαγγελία σε βάρος του Κωνσταντίνου Φλώρου για την επίθεση σε ...

Φόρτωση άρθρων...