Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Πελώνη: Η Kυβέρνηση θα προχωρήσει σε εθνικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση

«Ο Πρωθυπουργός επιμένει για ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης το οποίο είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μεμονωμένα. Εάν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση θα προχωρήσουμε σε εθνικά μέτρα».

Τα παραπάνω τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στα «Παραπολιτικά 90.1» και στην εκπομπή «Secret» με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο. 

Για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι επιταχύνονται, προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα της κατάστασης εντός του 2023, ενώ για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας είπε πως έλεγχοι γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται με στόχο την πάταξή τους.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «δεν είναι πρώτη φορά που ακούμε κλισέ και πράγματα που δεν γίνονται από τον Αλέξη Τσίπρα».

Σχετικά με τα σενάρια για ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου είπε πως ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί με θεσμικό τρόπο ότι δεν θα αλλάξει και έχει πει πως θα εξαντλήσει θεσμικά τον εκλογικό κύκλο.

Μιλώντας για την αλλαγή στάσης της Τουρκίας έναντι της Δύσης με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον διαμεσολαβητικό ρόλο που έχει αναλάβει η Άγκυρα, η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε πως «δεν θα πρέπει εμείς να κάνουμε συγκρίσεις καθώς η Ελλάδα έχει αυτόνομη εξωτερική πολιτική» υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η μετατόπιση της Τουρκίας προς το δυτικό στρατόπεδο.

Ακόμα, αναφερόμενη στην επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Φωτεινή Αραμπατζή για το αίτημα άρσης της ασυλίας που υπέβαλε εις βάρος του η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι η ευαισθησία ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών δεν θα πρέπει να είναι επιλεκτική.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Φόρτωση άρθρων...