Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι είπε ο δικηγόρος του για την εισαγγελική πρόταση

«Στο πλαίσιο της κοινής λογικής κινήθηκε η εισαγγελική πρόταση» για τον Πέτρο Φιλιππίδη, είπε ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο δικηγόρος ανέφερε: «Όσον αφορά την εισαγγελική πρόταση, που αφορούσε την πρώτη καταγγέλλουσα, νομίζω ότι ήταν μια πρόταση, εξαιρετικά τεκμηριωμένη γιατί ανέλυε για πάνω από μια μιάμιση ώρα τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε, που της δημιούργησαν μεγάλες αμφιβολίες και εισηγήθηκε για αυτόν τον λόγο την αθωότητά του».

Στο σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου ότι απαλλάχθηκε και δεν αθωώθηκε ο ηθοποιός, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε: «Κοιτάξτε, ένας δικηγόρος θέλει να ακούσει τη λέξη «αθώος» οι αμφιβολίες είναι κάτι διαφορετικό. Πάντως, η λέξη είναι "αθώος”». Στη συνέχεια ανέφερε πως η αγόρευση της εισαγγελέως για τις δύο άλλες υποθέσεις διήρκεσε 20 λεπτά και σε αυτές ο εντολέας του προτάθηκε ένοχος. 

«Υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν ιδέα για τη δικογραφία και όμως κρίνουν και κατακρίνουν. Η δίκη ήταν κεκλεισμένων των θυρών ακόμη και για τους δημοσιογράφους», τόνισε ο συνήγορος του σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Συνεχίζοντας είπε ότι το δικαστήριο μπορεί να αγνοήσει την εισαγγελική πρόταση και μπορεί να καταδικάσει ή να αθωώσει τον Πέτρο Φιλιππίδη για όλες τις πράξεις: «στο δικαστήριο, είναι τρεις δικαστές και η πλειοψηφία είναι ένορκοι, οι οποίοι αντικατοπτρίζουν την κοινή γνώμη».

Όπως επεσήμανε είναι πολύ σημαντικό το ότι η πρόταση της εισαγγελέως «κινήθηκε στα πλαίσια της κοινής λογικής». Στην ερώτηση εάν η σημερινή πρόταση ήταν απόφαση, τι ποινές θα επέφερε, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε: «Το πλαίσιο ποινής όσον αφορά τις απόπειρές είναι από 2 έως 8 χρόνια κάθειρξη. Εάν είχαμε και ένα ελαφρυντικό που ενδεχομένως θα αναγνώριζε το δικαστήριο, θα είχαμε πάλι 8 χρόνια κάθειρξη έως έναν χρόνο φυλάκιση».

«Μην νομίζει ο κόσμος, ότι είδα στη δικογραφία ένα ηθοποιό που έχει κάνει τέτοιες στιγμές πράξεις και υπερασπίζομαι έναν βιαστή, γιατί δέχομαι και τέτοιες επιθέσεις», τόνισε ακόμη ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε: «Όποιος δει αυτή τη δικογραφία, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι πράξεις που αποδίδονται στον κύριο Φιλιππίδη, είναι στοιχειοθετημένες».

Ακόμα, συμβούλευσε τις γυναίκες να καταγγέλλουν τα περιστατικά βιασμού, κοντά στο περιστατικό για να υπάρχουν και αντικειμενικά στοιχεία. 

Τέλος αναφερόμενος στην υπόθεση της Εύας Καϊλή αποκάλυψε πως μετά τις 19 Ιανουαρίου, θα αποκαλυφθούν πολύ σοβαρές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαρίτσης: «Φοβικές οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις»

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς χαρακτήρισε «φοβικές» τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. «Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν ...

Φόρτωση άρθρων...